ye-logo.v1.2

Що найчастіше ви привозите з відпусток? –

5023
Фото: Ірина Столярчук

у розпал туристичного сезону поцікавився у хмельничан «Проскурівський телеграф»

Марина Кот, нотаріус:

«Обожнюю купувати сувеніри, всілякі приємні дрібнички та магніти. У мене вдома ними вкритий увесь холодильник. Зате після приїзду, сидячи на кухні, дуже приємно роздивлятися їх, згадуючи місця, звідки вони привезені. Також люблю купувати прикраси. В основному – біжутерію, виготовлену з природних матеріалів, добутих у країні, яку відвідую».

Ігор Байдак, краєзнавець:

«Як не банально це звучить, але найчастіше з подорожей я привожу сувеніри. Звичайно, намагаюся брати щось корисне, таке, що згодиться в моєму домі, а не барахло, яке полежить і його викинуть. До прикладу, з Карпат я привіз дерев’яну ложку, аби помішувати нею юшку чи кашу, якою пригощаю друзів. З екзотичних країн завжди повертаюся зі слониками. Вони – моє хобі. Моя колекція слонів, напевно, найбільша в Європі – маю вже більше шестисот штук. Якщо їду до якоїсь країни вперше, то часто привожу цікаві монетки. Дуже подобається, коли вони якоїсь цікавої форми: квадратні чи зірочкою. З їжі привожу такі продукти, які характеризують країну і швидко не псуються. Якщо мандрую Австрією – пиво, Угорщиною – вино. Ці напої там дуже дешеві, гріх не придбати».

Ірина Щавінська, директор модельного агентства «Ірен Модел»:

«Люблю, аби було, як кажуть, дешево і сердито. Найчастіше купую парфуми, шкіряні вироби та прикраси. Щодо останніх, то вони неодмінно мають бути зроблені із золота. Іноді можу привезти екзотичні солодощі, скажімо, татарський «рахат-лукум». А ось улюблені багатьма магніти на холодильник не купую ніколи».

Олександр Антонюк, художник:

«Що подобається, те й купую. Та це неодмінно має бути щось гарне. Якщо їду до іншої країни, то часто беру там каву, вино, сир – особливих сортів, котрих у нас немає. Під час сімейного відпочинку любимо збирати гарні камінці, мушлі, черепки, а тоді також привозимо усе це додому. Нещодавно дружина Олена повернулася з Болгарії, де придбала діткам дерев’яні іграшки ручної роботи. Коли береш їх, у них все рухається. Дуже гарні, я теж купив би такі. Картини привожу рідко. Найчастіше, якщо художнику подобається мій живопис, чи мені – його, ми просто обмінюємося полотнами».

Микола Малий, депутат міської ради:

«Гарний настрій, приємні спогади, щастя та оптимізм! Це – найкраще, що можна привести з подорожі, а матеріального для мене не існує. Якщо ж серйозно, то я скрізь збираю камінці і привожу їх додому. Якось був у Карпатах, то крім каміння, назбирав квітів і разом з землею все це в поліетиленовому пакеті привіз у подарунок дружині. Квіти довго простояли, а потім ми зробили з них екібану».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую