ye-logo.v1.2

Кондиціонер – невід'ємний елемент сучасного комфорту у будь-яку погоду На правах реклами

Суспільство 429
 Встановлення кондиціонерів  залежатиме від виду обладнання
Встановлення кондиціонерів залежатиме від виду обладнання. Фото: holodservice.net

Сучасний світ зараз неможливо уявити без кондиціонерів. Вони є повсюди будь то магазин, кіоск, супермаркет або виробниче приміщення, тощо

Щоб купити кондиціонер треба знати його характеристики, переваги і перевірений магазин який не тільки проконсультує але ще і допоможе при необхідності з його установкою.

Типи кондиціонерів

При виборі кондиціонера потрібно спочатку визначити, яке приміщення він охолоджуватиме. Мають значення площа та призначення кімнати, висота стель, тип вікон, особливості електричної мережі та наявність ремонту, який може бути шкода зіпсувати.

Сьогодні відомо 3 основних типи спліт-систем:

Побутові – використовуються для охолодження або обігріву домоволодінь. Відрізняються зручним керуванням та привабливим дизайном. Пристосовані для роботи у житлових приміщеннях будь-якого типу.
Комерційні – створені спеціально для офісних приміщень. Пристосовані для роботи в кімнатах та залах великої площі. Забезпечують оптимальним кліматом співробітників компаній, а також відвідувачів конференцій чи зборів.
Промислові – призначені до створення необхідного клімату різних виробничих об'єктах. Вартість установки кондиціонера такого типу швидше за все буде вищою, ніж економніший монтаж побутової або офісної спліт-системи.

Функції та режими кондиціонера

Більшість домашніх кондиціонерів та спліт-систем влаштовані приблизно однаково: різняться ефективність, рівень шуму та додаткові «розумні» функції, але базовий набір режимів у всіх приблизно однаковий.

  • Охолодження. Основна функція побутового кондиціонера. Зовнішній блок стискає газ фреон і нагрівається, а внутрішній випаровує стислий газ і охолоджується. Вбудований вентилятор розганяє прохолоду кімнатою.Чим потужніший кондиціонер - тим більше холоду він виробляє і тим швидше розподіляє його по приміщенню.
  • Обігрів. Будь-який кондиціонер можна використовувати для обігріву. У цьому режимі зовнішній та внутрішній блок змінюються місцями: зовнішній охолоджує холодну вулицю, а внутрішній направляє до кімнати потік гарячого повітря.
  • Вентиляція. У цьому режимі внутрішній блок працює без охолодження. Цей режим потрібен, щоб просушити начинки кондиціонера після використання, інакше там може завестися пліснява. А ще активну вентиляцію можна використовувати з відкритою кватиркою, щоб повітря по кімнаті циркулювало швидше. Встановлення кондиціонерів залежатиме від виду обладнання.

Як продовжити термін служби кондиціонера?

Після того як ви купите кондиціонер, обов'язково вивчіть інструкцію. Регулярно чистіть фільтри внутрішнього блоку спліт-системи. Після встановлення обладнання поцікавтеся у майстра, як чистити.Не нехтуйте сервісним обслуговуванням від професіоналів. Майстри повинні перевірити електричні ланцюги, герметичність системи охолодження, стан трубок, рівень холодоагенту, а також вони змажуть деталі. При необхідності буде виконано заправлення та чищення кондиціонера.

Самостійно без професійних навичок упорядкувати кондиціонер у вас не вийде.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую