ye-logo.v1.2

Знову за старими схемами: мешканців Хмельниччини ошукали на понад 350 тисяч гривень

Кримінал 563
На Хмельниччині шахраї ошукали 9 людей на понад 350 тисяч гривень
На Хмельниччині шахраї ошукали 9 людей на понад 350 тисяч гривень. Фото: автора

Правоохоронці закликають нікому не повідомляти особисті дані: ні в онлайн режимі, ні у телефонній розмові.

На Хмельниччині стали жертвами діянь шахраїв дев'ятеро людей. Загалом вони втратили понад 350 тисяч гривень. Щоб ввести людей в оману, аферисти використовували давно перевірені схеми, повідомляють у секторі комунікацій поліції Хмельницької області.

Так, двоє хмельничанок розмістили оголошення в інтернеті: одна продавала меблі, інша – ковдру. Шахраї під виглядом покупців надіслали потерпілим посилання нібито для оформлення покупок. Коли ж жінки ввели реквізити банківських карток, з їхніх рахунків зникло в загальному майже 90 тисяч гривень.

Як розповідають у Кам'янець-Подільському районному управлінні поліції, 66-річний житель Маківської тергромади потрапив «на гачок» аферистів в одній із соціальних мереж. Там знайшов оголошення, у якому обіцяли фінансову допомогу від міжнародних організацій. Як тільки чоловік перейшов за посиланням, зловмисники отримали доступ до його інтернет-банкінгу та спустошили рахунок на 53 тисячі гривень.

За подібною схемою ошукали й трьох жителів Хмельницького району. Грошову допомогу онлайн хтось із них намагався отримати нібито від міжнародної організації, хтось від держави, а хтось від банку. Однак, всі вони потрапили на шахрайські сайти, де для зарахування виплат вказали свої дані, і в результаті втратили усі заощадження. Суми різні – від 6 до 60 тисяч гривень.

64-річна кам'янчанка втрапила в аферу, у якій втратила 70 тисяч. Жінці нібито зателефонували із банку і повідомили, що її рахунок під загрозою несанкціонованого зняття коштів. Далі від псевдобанкіра слідувала пропозиція «захистити» рахунок. Для цього необхідно було лише повідомити номер та цифри на звороті картки, а також смс-код від банку. Як тільки схвильована заявниця виконала умови співрозмовника, кошти з її рахунку зникли. Так само отримали дзвінок «із банку» ще двоє потерпілих. У хмельничанки псевдобанкіри виманили майже 54 тисячі гривень, а у мешканця Старої Синяви – 12 тисяч гривень.

Наразі за усіма цими фактами працівники поліції проводять перевірку. Правоохоронці вкотре наголошують: щоб не потрапити «на гачок» до зловмисників, тримайте реквізити банківських карток в секреті. Нікому не повідомляйте особисті дані: ні в онлайн режимі, ні у телефонній розмові.

Читайте також: У Хмельницькому зупинили авто і виявили у пасажирки, ймовірно, наркотики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую