ye-logo.v1.2

На Кам'янеччині відкрили меморіальні дошки захисникам Денису Ясинецькому та Павлу Машурі

Суспільство 438
Вшанували пам
Вшанували пам'ять захисників України Дениса Ясинецького та Павла Машури. Фото: колаж автора

Воїни полягли в боях з російськими окупантами.

На Кам'янеччині вшанували пам'ять захисників України, які полягли в боях з російськими окупантами та відкрили меморіальні дошки Героям Денису Ясинецькому та Павлу Машурі. По це повідомляють в Кам'янець-Подільській міській раді.

Учора, 24 квітня, на фасаді будинку, де проживав Денис Ясинецький, відкрили меморіальну дошку в пам'ять про захисника. «Денис був надійним та вірним другом, помічником матері та хорошим братом, любив рибалити та мав багато друзів», – згадують про нього рідні.

«Його вбила росія 22 грудня 2022 року, - розповідають в міській раді. - Герой був сапером. Останній свій бій Денис прийняв на Донеччині під час виконання бойового завдання. Загинув за мирне майбутнє України…»

Реставратор за фахом, певний період свого життя Денис Ясинецький працював на будівництві. Але згодом уклав контракт із ЗСУ та вивчився на сапера й неодноразово виконував завдання в районі проведення ООС. Після закінчення контракту Денис демобілізувався і працював на будівництві. Коли почалася повномасштабна війна знову став на захист Батьківщини.

За особисту мужність і героїзм, проявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам'янця-Подільського» (посмертно).

Останній свій бій Денис Ясинецький прийняв на Донеччині під час виконання бойового завдання. Фото: Кам'янець-Подільської міської ради

А в селі Довжок Кам'янець-Подільської громади на фасаді місцевого меморіальну дошку відкрили полеглому захисникові Павлу Машурі.

«Вчителі та директор ліцею згадують бешкетливого юнака-школяра, котрий бігав коридорами, та як подорослішав, змужнів, став на захист рідного краю. Сумніву не мав, знав певно з перших днів повномасштабного вторгнення, що воюватиме за Україну», - розповідають в Кам'янець-Подільській міській раді.

Павло Машура проходив військову службу на посаді командира десантно-штурмового відділення. Боєць загинув 2023 року внаслідок мінометного обстрілу українських позицій військовими рф на Запоріжжі.

Герою навіки 28…

У селі Довжок Кам'янець-Подільської громади на фасаді місцевого меморіальну дошку відкрили полеглому захисникові Павлу Машурі. Фото: Кам'янець-Подільської міської ради

Вічна шана полеглим захисникам…

Нагадаємо, днями у Кам'янці-Подільському вшанували також пам'ять загиблого на російсько-українській війні захисника Володимира Просяного, встановивши на його честь меморіальну дошку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую