ye-logo.v1.2

Обіцяв «домовитися» про закриття кримінальної справи: на Хмельниччині затримали судового охоронця

Кримінал 514
Підозру оголосили заступнику командира одного з підрозділів служби судової охорони у Хмельницькій області
Підозру оголосили заступнику командира одного з підрозділів служби судової охорони у Хмельницькій області. Фото: ДБР

Свою послугу він оцінив у 20 тисяч доларів.

На Хмельниччині повідомили про підозру посадовцю судової охорони. Він обіцяв підозрюваному «владнати справу» із відкритим на нього кримінальним провадженням. За таку послугу попросив 20 тисяч доларів. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Фігурантом кримінального провадження, за яке мали «домовитись», є правоохоронець. Щодо нього проводять розслідування за фактом провокації підкупу під час складання адмінпротоколу за водіння в стані сп'яніння (частина 1 статті 370 Кримінального кодексу України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Посадовець служби судової охорони розповів правоохоронцю, що знайомий з прокурорами Хмельницької спеціалізованої прокуратури та працівниками ДБР. Він запевнив, що за 20 тисяч доларів може залучити свої зв'язки та спробувати домовитися про закриття провадження.

Наразі працівника суду затримали і оголосили підозру за фактом пропозиції та обіцянки здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб (частина 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: На вулиці Хмельницького повертається велопатруль

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую