ye-logo.v1.2

Скільки коштує навчання у вишах Хмельниччини в 2024 році

Суспільство 1907
Яка ціна на навчання у вишах Хмельниччини в 2024 році
Яка ціна на навчання у вишах Хмельниччини в 2024 році. Фото: колаж автора

За навчання на багатьох спеціальностях доведеться заплатити понад 30 тисяч гривень за рік, а за деякі - більше, ніж 60 тисяч гривень.

Цього року майже в усіх вищих навчальних закладах Хмельниччини зросла вартість на навчання. Сайт "Є ye.ua" зібрав інформацію по вишах області, майже всі вони входять у рейтинг українських університетів 2024 року, та проаналізував, за які спеціальності та форму навчання прийдеться найбільше заплатити.

Найдорожча вартість контрактного навчання у нашому регіоні, за даними сайту Вступ.ОСВІТА.UA, – в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії. Рік навчання на гуманітарному факультеті (спеціальність – середня освіта, спеціалізація - музичне мистецтво) вартує 61 тисячу 100 гривень. Натомість навчання за спеціальністю культурологія коштує найменше – 41 тисячу 900 гривень на рік. Заочна форма навчання у цьому навальному закладі коливається в межах 26-29 тисяч гривень.

Другу сходинку, у нашій п'ятірці, займає Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова.
Найдорожче у цьому виші обійдеться навчання за спеціальністю право – 32 тисячі 800 гривень за рік, а заочне навчання на цій же спеціальності коштує 22 тисячі 960 гривень. Найменше доведеться заплатити за спеціальності менеджменту, психології, туризму, філології – 28 тисяч 500 гривень.

Навчання у Хмельницькому національному університеті на всіх спеціальностях денної форми навчання коштує від 31 до 33 тисяч гривень. Заочна форма буде коштувати 24 тисячі гривень за рік.

У Кам'янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка найдорожчими є такі спеціальності: політологія, географія, готельно-ресторанна справа, економіка підприємства, журналістика, комп'ютерні науки та інформаційні технології, управляння персоналом та економіка парці, облік і оподаткування, англійська мова і література, туризм, підприємництво та цифрові бізнес-ідеї, які коштують 28 тисяч 400 гривень за рік. Заочна форма цих спеціальностей обійдеться студентам у 17 тисяч гривень.

Замикає нашу п'ятірку Подільський державний університет, який в порівняні з минулими роком не підняв ціну на вартість навчання. За 23 тисячі 900 гривень заклад освіти пропонує навчатися на контракті, здобуваючи такі спеціальності як економіка, менеджмент, реабілітаційна психологія, інформаційні системи та технолігії, підприємництво,торгівля та біржова діяльність, облік та оподаткування, фінанси, банківська справа та страхування, а також публічне управління та адміністрування. Якщо в планах є навчатися на заочній формі навчання, то це буде коштувати 16 тисяч гривень за рік, не залежно від спеціальності.

Читайте також: На Хмельниччині збирають старовинні рецепти для книги про автентичну кухню Поділля.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую