ye-logo.v1.2

Двом захисникам із Хмельниччини присвоїли звання Героя України

Суспільство 1468
Призидент України присвоїв звання Героя України (посмертно) Сергію Кириленку та Олександру Боршуляку
Призидент України присвоїв звання Героя України (посмертно) Сергію Кириленку та Олександру Боршуляку. Фото: ілюстративне з armyinform.com.ua

На жаль, посмертно.

Президент України присвоїв звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Сергію Кириленку та Олександру Боршуляку. Посмертно… Відповідні укази опубліковані на сайті Глави держави.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові», - йдеться в указах №392/2024 та №385/2024.

Сергій Кириленко народився в Старокостянтинові в родині військового 9 жовтня 1999 року. Згодом переїхав до Хмельницького, де «з дитинства батько навчав сина дисципліні, розумінню військового обов'язку, любові до рідного краю і України. Тож вибір майбутньої сфери діяльності і професії був однозначним – військова справа», - розповідала свого часу на сайті «Є ye.ua» Світлана Келип, посестра, прикордонниця з Черкащини.

Сергій Кириленко, Герой України

Сергій Кириленко, Герой України.

«21 червня 2023 року капітан Сергій Кириленко, з метою участі у контрнаступі, у складі зведеного прикордонного загону Державної прикордонної служби України вибув на Запорізький напрямок, - повідомляють у Державній прикордонній службі України. - Уночі на 6 липня 2023 року Прикордонники разом із військовослужбовцями Головного управління розвідки Міністерства оборони України прорвали першу лінію оборони російських окупантів і впевнено продовжили контрнаступальні дії. Капітан Сергій Кириленко прийняв рішення йти попереду побратимів. Під шквальними ворожими обстрілами офіцер увірвався на другу лінії оборони окупантів. Але від влаштованої ворогом пастки капітан Сергій Кириленко отримав тяжке поранення, втративши праву ногу вище коліна та суттєво пошкодивши ліву ногу, окрім того він отримав множинні осколкові поранення обох рук. Розуміючи, що в пастку можуть потрапити побратими, які рухались за ним Сергій самотужки вибрався із окопу щоб попередити про засідку, яку влаштував противник. Мужні та самовіддані дії капітана Сергія Кириленка зберегли життя та здоров'я побратимам, які брали участь у штурмі ворожих позицій. На вихідній межі капітану Сергію Кириленку продовжили надавати домедичну допомогу але, на жаль, він втратив критичний об'єм крові та помер на позиції».

10 липня 2023 року Героя України Сергія Кириленка провели в останню земну дорогу в Хмельницькому…

Олександр Боршуляк, Герой України

Олександр Боршуляк, Герой України.

Олександр Боршуляк народився в 1999 році в селі Гаврилівці, що на Кам'янеччині. У березні 2022-го був призваний на військову службу за мобілізацією на посаду командира інже¬нерно-саперного взводу.

«Наш Герой все життя проживав у рідному селі, та незважаючи на молодий вік став на захист держави, - писали на фейсбук-сторінці Жванецької сільської ради. - 4.07.2023 під час обстрілу противником по позиціях загинув біля населеного пункту Іванівське, що на Донеччині. Олександр був ще таким молодим, щирим, добрим, справжнім патріотом свого краю, мав ще багато планів в житті, та кляті окупанти все знищили…»

7 липня 2023 року лейтенант Олександр Боршуляк навіки спочив на рідній землі…

Вічна пам'ять усім полеглим захисникам України!

Читайте також: «Дружиною стати мені не судилося – війна залишила вдовою»: історія родини Героя Дениса Купельського з Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую