ye-logo.v1.2

Спекотний, але не вологий: яким на Хмельниччині видався цьогорічний червень

Суспільство 248
Цьогоріч червнева температура сягнула на Хмельниччинні сягнула максимальних +32 +34
Цьогоріч червнева температура сягнула на Хмельниччинні сягнула максимальних +32 +34. Фото: з архіву редакції

Найтепліше було 30 червня.

На Хмельниччині синоптики підбили погодні підсумки червня. Цьогоріч перший місяць літа вологістю не відзначився, а от середня місячна температура була вищою за кліматичну норму. Такими спостереженнями поділилися у Хмельницькому обласному центрі з гідрометеорології.

Згідно з даними синоптиків області, температура повітря за місяць у середньому склала +19,6 +21,0 градуса, що на 1,8-2,6 градуса вище за кліматичну норму.

«Найхолодніше було 21 червня, коли під ранок мінімальна температура знизилась до 10-11 градусів тепла. Найтепліше – 30 червня, коли максимальна температура після полудня досягла 32-34 градуси тепла», - кажуть Хмельницькому обласному центрі з гідрометеорології.

Щодо опадів, то у червні їх випало 45-54 міліметри. Це становить 55-58% місячної норми.

Нагадаємо, 30 червня на Хмельниччині фіксували температурні рекорди. У Шепетівці на поділці цього дня було + 32,6 градуса. У Хмельницькому температура піднялася до +32,4 градуса, а в Новій Ушиці – до 33,7 градуса. Як ці показники відрізняються від максимальних значень у попередні роки, сайт «Є» писав в матеріалі «Які температурні рекорди зафіксували 30 червня на Хмельниччині».

Читайте також: Прогноз погоди на липень: що кажуть синоптики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую