ye-logo.v1.2

Податківці Хмельниччини відзвітували про 9 місяців роботи

2174

Найбільшими досягненнями у Державній податковій службі у Хмельницькій області вважають показники у боротьбі з "тіньовою економікою".

У Державній податковій службі у Хмельницькій області розповіли про досягнення правоохоронців регіону та держави у боротьбі з «тіньовою» економікою.
Зокрема, було підбито підсумки роботи податкових міліціонерів області за дев’ять місяців поточного року. Він виявився досить вагомим. Так, протягом звітного періоду податківці викрили 67 злочинів, 58 з яких тяжкі та особливо тяжкі. Серед них – умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, відмивання незаконно отриманих коштів, зловживання службовим становищем тощо.

Проте податківці наголосили, що не ставлять собі за мету ув’язнення несумлінних підприємців - їх головним завданням є повернення державі у повному обсязі несплачених у результаті ухилення податків та нарахованих штрафних санкцій.

Нині у своїй роботі податкові міліціонери керуються кількома найважливішими пріоритетами, встановленими з огляду на те, що становить найбільшу небезпеку для економіки держави та суспільства. Зокрема особливу актуальність сьогодні має боротьба з незаконним виведенням валюти за кордон в офшорні компанії, контроль за витратами державних коштів, отриманих за тендерними процедурами, надходженнями до місцевих бюджетів і діяльністю державних монополій. В зоні особливої уваги податківців також залишаються незаконні оборудки з відшкодуванням ПДВ, «конвертацій ні центри», фальсифікація підакцизної продукції та незаконне використанням акцизних марок.

Відтак податкові міліціонери Хмельниччини, відслідковуючи зв’язки підприємств краю із закордонними партнерами, перешкоджають відтоку капіталу в офшори, проводять велику аналітична робота щодо підприємств, які беруть участь у тендерних закупівлях. До слова, цьогоріч в області обсяг таких закупівель склав близько 2,33 мільярда гривень. Є успіхи у подільських правоохоронців і в питаннях упередження формування незаконного податкового кредиту з ПДВ: відстеження «карусельних» схем дозволило їм виявити 45 таких фактів, унаслідок чого заявлені до відшкодування суми зменшені на 10,5 мільйона гривень та порушені 2 кримінальні справи за фактами намагання вчинити розкрадання бюджетних коштів.

Чималі суми обіцяють податківці повернути до бюджету й завдяки викриттю подільськими правоохоронцями у лютому поточного року масштабного «конвертаційного центру». Наразі вже встановлено, що його контрагентами були близько 2,6 тисяч підприємств з різних регіонів України, а до його складу входило 25 фіктивних фірм, за допомогою яких протягом останніх двох років через рахунки «тіньовиків» пройшло близько 1,2 мільярда гривень.

Такими ж плідними були й зусилля податкових міліціонерів Хмельниччини, спрямовані на боротьбу з незаконним обігом товарів: викрито 12 підпільних цехів, половина з яких займалася розливом алкогольного фальсифікату та загалом вилучено матеріальних цінностей на більш ніж 9 мільйонів гривень.

У контексті боротьби з «тіньовою» економікою можна пригадати і про боротьбу податківців з виплатою зарплати «у конвертах». Наразі в області за участю податківців та представників інших державних органів працюють 32 робочі групи, які ефективно протидіють поширенню «тіньових» виплат та нелегальної зайнятості.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую