ye-logo.v1.2

Тому дали, тому – ні, або Як міські обранці ділили те, що не для всіх

Політика 2610
Фото: Євгеній Дорофєєв

Хмельницькі міські депутати, які минулого тижня зібралися на передостанню в цьому році сесію схожі до сороки з відомої української казки «Сорока-білобока», яка «тому дала, тому – ні».

 Погодилися з підприємцями. Спочатку депутати розглянули питання що стосується комунального ринку «Ранковий» сектора «Бартер», які вважають незаконним рішення Рівненського апеляційного суду щодо поновлення договору оренди ринку між міською радою та товариством «Бартер-сервіс». Депутати дозволили підприємцям здійснювати торгівлю на території ринку до завершення розгляду справ у судах всіх інстанцій та прийняття Хмельницькою міською радою остаточного рішення.
Розділили вісім мільйонів. Дотації з державного бюджету на суму 8 мільйонів 27 тисяч гривень, які отримало місто, депутати, в основному, направили на виплату заробітної плати за грудень працівникам бюджетної сфери. Значну частину видатків перерозподілили на енергоносії комунальним підприємствам.
Дали приміщення сину губернатора. Одним із рішень, яке прийняли хмельницькі міські депутати, приватне підриємство «Укрбудінвест К» припинило право користування земельною ділянкою площею 316 кв. м, розірвавши договір оренди за згодою сторін. Тоді ж договір оренди на цю земельну ділянку оформив на себе громадянин Олександр Ядуха (син губернатора Хмельниччини). Він планує використовувати приміщення для обслуговування офісних приміщень на вулиці Кам’янецькій, 66. Термін оренди – 10 років.
Не дали захисникам тварин. Хмельницьке міське Товариство захисту тварин «СОС» таки не отримало приміщення на провулку Купріна, 8, яке планувало використати для тимчасової перетримки безпритульних тварин. Причиною відмови стала позиція мешканців провулку, які виступають проти виділення приміщення. Сергій Мельник дав протокольне доручення управлінню комунального майна знайти інший варіант приміщення для цієї організації.
Знову залишили без землі мусульман. Депутати втретє відмовили мусульманській громаді у виділенні земельної ділянки площею 5 тисяч квадратних метрів на вулиці Трудовій, 11/2Б під будівництво та обслуговування Соборної мусульманської мечеті.
Не дали кіосків регіоналці. У загальноміській схемі розташування тимчасових торгових точок, яку депутати затвердили на сесії, не знайшлося місця для чотирьох кіосків Хмельницької маслосирбази. Рішенням сесії нових тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності не встановлюватимуть, а ще протягом 7 місяців ліквідують кіоски у центральній частині міста: на вулицях Кам’янецькій, Зарічанській, І. Франка і О. Пушкіна. Із чотирьох кіосків, які пропонували затвердити у схемі, депутати навіть з третього разу затвердили тільки два.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую