ye-logo.v1.2

Дерикот відвідав Дніпропетровщину

Політика 2501
Фото: oblrada.km.ua

Там він взяв участь у Конференції Асамблеї Європейських Регіонів (АЄР) в рамках міжнародного міжрегіонального форуму співробітництва у рамках «Східного партнерства ЄС».

Як повідомляє Хмельницька ОДА, це перший в історії України та Європи форум такого рівня, що проходить на Дніпропетровщині. Його метою є всебічний розвиток міжрегіонального співробітництва між регіонами країн ЄС та Східного партнерства.
У рамках партнерства особлива увага приділялася розвитку регіонів та місцевих громад України, налагодженню їх співпраці з регіонами країн Європейського Союзу та країн-учасниць «Східного партнерства ЄС». Дніпропетровщина є активним учасником цього процесу. Це стосується як системних перетворень в області по впровадженню європейських практик управління, прийняття рішень, проектного підходу, так і тісної співпраці з європейськими партнерами щодо конкретних проектів розвитку.
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко констатував, що поглиблення політики європейської інтеграції сприяло підвищенню зацікавленості областей України у розбудові співпраці з європейськими регіональними організаціями та асоціаціями на багатосторонньому рівні.
Міжнародний захід відбувся за участю представників Асамблеї європейських регіонів, регіонів країн «Східного партнерства», депутатів Європейського парламенту, представників Європейської комісії, комітету регіонів ЄС, 60-ти представників іноземних дипломатичних місій в Україні та українських і закордонних експертів, представників регіональної та місцевої влади, бізнесу та громадянських організацій України.
Результатом роботи форуму стане розширення масштабів співпраці у зазначених напрямках як з країнами Східного партнерства ЄС так і з країнами Європейського Союзу, в тому числі в рамках нових проектів, які будуть реалізовані на Дніпропетровщині та в регіонах країн-партнерів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую