ye-logo.v1.2

Хмельницька міська рада вимагає від міжнародної спільноти заблокувати рахунки представників влади

Політика 4085

Міські депутати проводять позачергову сесію на головній площі Хмельниччини

На сесії присутні 42 міських депутати та майже десять депутатів Хмельницької обласної ради.
Міський голова повідомив, що вчора на народному віче було розглянуто рішення про висловлення недовіри Кабінету Міністрів України, який повинен нести відповідальність за ті дії (розгін спецпідрозділом «Беркут» нічого майдану у Києві – авт.).
«На місці тих дітей могли бути діти кожного із нас! Я служив в армії і в нас навіть дідівщини такої не було», – тремтячим голосом зауважив Сергій Мельник.
Засуджуючи кривавий розгін мирної демонстрації, депутати прийняли звернення:


«Ми, депутати Хмельницької міської ради, глибоко обурені подіями, які відбулися в столиці України в ніч на ЗО листопада 2013 року. О 4-й ранку 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві по-звірячому було розігнано мирну демонстрацію, що проходила під гаслом «За європейську Україну!». Десятки наших співгромадян, мирних демонстрантів, серед яких значна кількість дітей, були цинічно і жорстоко побиті, отримали травми і ушкодження, пролилась невинна кров, десятки - затримані органами міліції. Цьому передувало побиття журналістів і правоохоронців зібраними у Марийському парку найманцями влади, так званими «тітушками».
Засуджуючи кривавий розгін мирної демонстрації і насильство над протестувальниками на Майдані Незалежності від імені територіальної громади міста ми заявляємо про підтримку резолюції учасників народного Віче в місті Києві від 1 грудня 2013 року та вимагаємо від народних депутатів України скликати позачергову сесію Верховної Ради України на якій:
1. Засудити злочинні дії керованих владою правоохоронців і притягнути до відповідальності осіб, винних в кривавому антиконституційному розгоні учасників мирного зібрання.
2. Невідкладно розглянути питання про відставку Кабінету Міністрів України.
3. Оголосити дострокові одночасні вибори Президента України та Верховної Ради України.
Звертаємось до Генеральної Прокуратури України з вимогою про порушення кримінальної справи стосовно осіб, винних в антиконституційному розгоні та кривавому побитті учасників мирного зібрання.
В зв'язку із продовженням мирних акцій протесту звертаємось до усіх працівників органів внутрішніх справ та представників усіх правоохоронних органів не виконувати злочинних наказів, не вчиняти жодних актів насильства щодо мирних громадян та не брати участь у спробах розгону мирних акцій протесту на всій території України.
Звертаємось до офіційних представництв країн-членів Європейського союзу, представництва США в Україні із офіційною заявою про підтримку петиції щодо заборони в'їзду до країн ЄС та США вищому керівництву країни, членам Кабінету Міністрів України та членам їх сімей, працівникам прокуратури, суддям, іншим високопосадовцям, причетним до репресій проти власного народу, а також блокування в банках їх рахунків та рахунків компаній, пов'язаних із ними.
Звертаємось до усіх представників засобів масової інформації із закликом об'єктивно та неупереджено висвітлювати події, які відбуваються в Україні».

Депутати одноголосно проголосували за звернення. А майдан у відповідь спочатку скандував "Зека - геть!", а згодом завівся: "Хто не скаче - той москаль!" Спочатку почали скакати молодь, потім усі присутні на майдані, а за ними й депутати Хмельницької міської та обласної рад на чолі з мером Сергієм Мельником та головою фракції "Батьківщина" Хмельницької облради Іваном Гладуняком.

До зверення свої пропозиції вніс депутат Олександр Симчишин. Він закликав усі підприємства міста підтримати та сприяти створеному страйковому комітету, надавати допомогу тим, хто виходить на страйк. Також він закликав державних службовців зняти портрети Президента, які висять у їхніх кабінетах, бо "Хмельницький, від вчора оголошено зоною вільною від Януковича!". 

Депутати прийняли усі доповнення та прийняли звернення до країн Європи та Сполучених штатів Америки, аби ті заборонили в'їзд уряду України та Президенту Віктору Януковичу на їхню територію.

"Ми звертаємося до силових структур: народ України своїм коштом найняв вас, щоб ви захищали безпеку. Ви не повинні виконувати злочинні накази проти мирного населення. Згадайте  про прийняту вами присягу служити народу України", - закликав Валерій Лесков.

Він також зазначив, що у Хмельницькому мирна акція, ніхто нічого не штурмує, не пікетує. Всі діє опозиції скординовані, узгоджені та "спрямовані на усунення режиму Януковича, а не перетворення мирного населення на гарматне м'ясо". 

"Громадяни, припиняйте роботу установ та організацій, вішайте вивіски "Страйк", аби спостерігаючи масштаби національної акції, до вас приєднувалисяінші. Сьогодні Майданом Незалежності стала вся наша країна", - повідомив Валерій Олександрович.

До початку засідання депутат Віктор Савчук поділився враженнями від недільного майдану у столиці.

"Українці - це не росіяни, і не білоруси! Ми будемо відстоювти своє право на краще життя! Я пишаюся українцями і тим, що ми українці!" - зауважив Віктор Савчук. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую