ye-logo.v1.2

Губернатору пригрозили третім Майданом

Політика 4580
автора
Фото: автора

Від голови Хмельницької обласної державної адміністрації вимагають негайної «чистки» кадрів.

Представники Ради Майдану завітали до кабінету керівника обласної влади Леоніда Пруса у п'ятницю, 13 червня, о 8.30, проте його на місці не було — посадовець перебував на колегії в обласному управлінні МВС. Майданівці спершу зайшли до керівника апарату облдержадміністрації Лесі Стебло, а потім вирушили до міліції. Людей турбувало, чому очільників департаментів, яких призначила попередня влада, досі не звільнили.

«Ми перед Леонідом Прусом поставили вимоги, щоб всіх чиновники, які працювали при попередньому режимі і причетні до корупційних схем та розкрадання, було негайно звільнено, каже голова комісії з питань люстрації Любомир Михалець. Існує процедура призначення нових чиновників, і вона також не відповідає багатьом вимогам чинного законодавства, тому на нашу думку посилатися на закон, що не можна звільнити людину, бо вона на лікарняному недоцільно. Ми вимагаємо від голови Хмельницької облдержадміністрації швидких дій, тим паче що скоро буде сто днів його правління».

У першу чергу майданівці вимагають звільнити начальника управління культури, національностей та релігій Ірину Трунову, директора департаменту соціального захисту населення Світлану Лукомську і директора департаменту освіти і науки Віктора Очеретянка. Також має піти із займаної посади генеральний директор телерадіокомпанії «Поділля-Центр» Олена Павлюк.

«Якщо у вівторок-середу нічого не буде зроблено, з Хмельницького в Україні може розпочатися третій Майдан. Будемо перезавантажувати владу, бо нічого не змінюється. Ті самі підкилимні призначення та домовленості. У нас немає фактів зловживання з боку голови облдержадміністрації, але є факт бездіяльності щодо наших вимог», попереджає Любомир Михалець.

Як повідомили майданівці, Світлана Лукомська наразі перебуває на робочому місці, Віктор Очеретянко зліг на стаціонар у неврологічне відділення лікарні. Також на лікарняному перебуває Ірина Трунова. А Олена Павлюк відкликала свою заяву на звільнення.

«Є питання і по новопризначених посадовцях. До прикладу, взяти Анатолія Польовика. У громадськості викликають обурення такі одіозні особистості, які не вміють себе адекватно поводити з людьми. Як тільки вони приступили до своїх посадових обов'язків, змінилося їхнє відношення до громади. Заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко — посадовець зі старої гвардії Василя Ядухи. За яких умов вони залишаються, ми можемо лише гадати. Домовленості і підкилимні ігри тривають», обурюється активіст Денис Цапенко.

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Леонід Прус запевнив, що робота у плані оновлення кадрів ведеться: «Очеретянка майже дожали, але відкликав свою заяву знову. Трунова, на скільки мені відомо, мала написати заяву вчора чи позавчора. По Лукомській направлені матеріали в прокуратуру і проводиться перевірка. По Павлюк також проведемо перевірку і довершимо цю роботу», запевнив губернатор.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую