ye-logo.v1.2

У колег: Ексклюзивне інтерв'ю єдиного депутата Держдуми, який голосував проти анексії Криму.

Політика 1674
У суботу, 19 березня, о 23.00 в ефірі телеканалу ZIK вийде другий випуск спецпроекту «Інші» із ексклюзивним інтерв
У суботу, 19 березня, о 23.00 в ефірі телеканалу ZIK вийде другий випуск спецпроекту «Інші» із ексклюзивним інтерв'ю росіянина Іллі Пономарьова

В суботу на "ZIKу", у спецпроекті "Інші" Ілля Пономарьом поділиться думками про причин і наслідків того, що сталося».

У суботу, 19 березня, о 23.00 в ефірі телеканалу ZIK вийде другий випуск спецпроекту «Інші» із ексклюзивним інтерв'ю росіянина Іллі Пономарьова – єдиного депутата Держдуми, який голосував проти анексії Криму. Нагадаємо, першою гостею «Інших» була Жанна Нємцова, донька вбитого російського опозиціонера.

В умовах російської агресії в Україні і впливу РФ на геополітичну ситуацію в світі український глядач, вочевидь, потребує якомога більше інформації, аналізу та прогнозів щодо можливого розвитку подій. Втім, якщо аналізом та прогнозом українських експертів вітчизняний ефір перенасичений, то «погляду зсередини», тобто з самої Росії, в телепросторі катастрофічно бракує.

Спецпроект «Інші» – це такий собі «погляд зсередини», точки зору людей, які добре обізнані з російськими реаліями і не втратили здатності критично мислити та об'єктивно оцінювати поведінку російської влади. Отож, попри те, що «умом Россию не понять», мета програми все-таки спробувати це зробити посередництвом представників тієї частини російського суспільства, яка не належить до 86 % фанатиків президента Путіна.

«В ці дні, два роки тому, відбулось те, що ми називаємо анексією Криму, а більшість росіян – «поверненням півострова в рідну гавань»... За ратифікацію так званого договору входження Кримського півострова до складу РФ у Державній Думі проголосувало 445 депутатів з 450-ти. Четверо були відсутніми, один – проти. Цим єдиним і був наш герой Ілля Пономарьов – на той момент чинний член Держдуми Росії. Відтак, мені хотілось зрозуміти не просто мотиви його рішення, а й його бачення справжніх причин і наслідків того, що сталося», – розповідає Сергій Смальчук, автор та керівник спецпроекту «Інші».

Після свого демаршу Пономарьов був позбавлений депутатської недоторканності, далі проти нього під надуманим приводом порушили кримінальну справу і навіть присудили заочний арешт. Аби не потрапити за ґрати, він був змушений виїхати з Росії і нині більшу частину часу проводить у США.

«У серпні 1968-го 7 осіб вийшли на протест проти введення в Чехословаччину військ СРСР. Всіх їх чекало суворе покарання. У празькій газеті «Literární listy» писали: «Семеро людей на Красній площі – це, принаймні, сім причин, через які ми вже ніколи не зможемо ненавидіти росіян». Наша програма про таких людей в сучасній Росії», – коментує концепцію спецпроекту «Інші» медіа-директор медіа-холдингу ZIK Віталій Докаленко.

Коло «Інших» на телеканалі ZIK охопить російських політиків, журналістів, літераторів, діячів культури та громадських активістів. Серед них – засновник інтернет-телеканалу «SotnikTV» Саша Сотник, політолог Андрій Піонтковський, поет Ігор Іртєньєв, історик, екс-професор Московського Державного університету Андрій Зубов, екс-прем’єр-міністр РФ Михайло Касьянов, опозиціонер, соратник Бориса Нємцова Ілля Яшин, письменник Віктор Шендерович, музикант Андрій Макаревич.

Телеканал ZIK розпочав свою роботу 1 вересня 2010 року. Проекти виходять із двох студій – ZIK-Львів і ZIK-Київ, яку було відкрито 25 травня 2014 року. На початку минулої осені, 1 вересня, телеканал відзначив 5-річчя свого мовлення.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую