ye-logo.v1.2

Таємні списки: чи відремонтують дорогу біля вашого будинку не знають навіть депутати

Політика 3505
Які роботи цьогоріч проводитимуться за бюджетні кошти і де, поки невідомо.
Які роботи цьогоріч проводитимуться за бюджетні кошти і де, поки невідомо.. Фото: Які роботи цьогоріч проводитимуться за бюджетні кошти і де, поки невідомо.

Ділянки доріг, об'єкти благоустрою, які цьогоріч заплановано відремонтувати за міські кошти, доповнили.

Проте, де саме і що ремонтуватимуть невідомо ані пересічним громадянам, ані депутатам. Навіть члени комісії, які мали б узгодити і затвердити списки, цього не знають.

Титульні списки, де прописані об’єкти, які будуть ремонтувати, будувати, фінанси, які на це виділять із бюджету та виконавці, затверджують спільно бюджетна комісія та житлово-комунального господарства більшістю голосів.

Однак, як виявилося на сьогоднішньому засіданні постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, приватизації та використання майна територіальної громади міста, ці списки уже є. І вже навіть підписані головами комісії ЖКГ та з питань планування, бюджету, фінансів та децентралізації Олегом Певнєвим та Лесею Герасимчук відповідно. Але депутати їх на руки не отримали. Про вільний доступ до них широкому загалу годі й говорити.
До слова, титульні списки підписали також і профільний заступник міського голови Анатолій Нестерук та начальник управління ЖКГ Віктор Чапайда.

Основні титульні списки було прийнято ще у лютому. Однак, після ухвалення уточнень до бюджету міста, вони мали б розглядатися знову. Зміни до бюджету було ухвалено на останній сесії міськради, яка відбулася 20 липня. Для повторного розгляду титульних списків комісії не засідали. Тож виходить, що голови профільних комісій без погоджень з іншими членами комісій підписали списки, тобто затвердили ті об'єкти, які мають бути відремонтовано, заасфальтовано чи благоустроєно.

Голова комісії ЖКГ Олег Певнєв пояснив це тим, що все було затверджено на комісіях ще у лютому, тому зараз, після уточнення, він і поставив свій підпис.
«Ми це питання вже обговорювали. Це було в лютому. Кожен депутат мав змогу включити свою пропозицію в титульні списки», – говорить депутат.

Депутати ж кажуть, після того, як були внесені зміни до бюджету, мали б врахувати їхні пропозиції, які не увійшли до титульних списків у лютому. Але їх ніхто не проінформував що списки уже підписані. Не повідомили депутатів і про те, які із їхніх пропозицій враховані та коли все це робитиметься.

Це викликало невдоволення у депутатів, які входять у ці профільні комісії.
Міські обранці говорять, що вони не мали списків на руках ні до підписання, ні після. Крім того, від лютого, коли були затверджені списки, і до цього часу, до них звертаються люди. І чи враховано їхні пропозиції та звернення хмельничан вони так і не знають.
Окремі навіть покинули засідання комісії, мовляв, якщо рішення приймаються одноосібно, для чого нам витрачати свій час.
«Кожен може отримати списки, а їх ніхто не отримав, навіть депутати, завжди їх розсилають, а це – нічого», – говорить член з питань ЖКГ Ірина Ковальчук.
Ситуацію з нібито самовільним підписанням головами комісій титульних списків ще має розібрати та розтлумачити як регламентна комісія, так і юристи Хмельницької міської ради. Адже, як стверджують депутати, голови комісій не мають права самовільно підписувати такі важливі документи, без попереднього обговорення із депутатськими комісіями.

Ксенія КОСЮК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую