ye-logo.v1.2

Районні ради мають нових голів

Політика 3572

В області відбулися установчі сесії районних рад. Найпершим питанням, яке вони розглядали, були вибори керівників

Вибори голови Красилівської районної ради відбувалися як в колишні радянсько-партійні часи. На посаду очільника депутатського корпусу було висунуто лише одного кандидата - начальника управління фінансів райдержадміністрації, голову районного осередку Партії регіонів Василя Ходака, який 31 жовтня потерпів фіаско на виборах міського голови, недобравши трохи менше сотні голосів від свого основного конкурента Ніли Островської. За результатами голосування Василь Ходак набрав 64 із 74 голосів. Заступником голови районної ради знову стала Любов Якушева.
В Ізяславі на другий термін, ще й з великим відривом від опонентів, на посаду голови районної ради обрали Михайла Борисюка. За той період, що він перебував на посаді, будучи обраним у 2006 році, здобув авторитет серед жителів Ізяслава, тому йому знову довірили керувати районною радою.
На посаду голови Городоцької райради було два претенденти: її колишній очільник, представник «Батьківщини» Іван Тадеуш та регіонал, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Воротний. Депутати довірили керувати радою Олександру Аркадійовичу, за нього віддав свої голоси 41 депутат. Іван Іванович отримав підтримку у 18 голосів.
А у Волочиську все без змін: головою залишився член Партії регіонів Леонід Шиманський, заступником – теж регіонал  Сергій Пазюк.
Посаду голови райради у Деражні депутати довірили  колишньому начальнику районного відділу освіти Людмилі Стрілецькій. За неї проголосували 43 депутати. Другий кандидат, колишній керівник райради Богдан Петришин, отримав підтримку від 16 депутатів.
Новоушицьку районну раду очолив регіонал Віктор Барчишин. Раніше Віктор Володимирович обіймав посаду заступника голови райадміністрації. Заступником пана Барчишина стала колишня голова райради Марія Дергунова. Колишній заступник Марії Прохорівни Валерій Зваричук відтепер керуючий справами.
У Білогірському районі раду очолила Людмила Янишина, яка вже має досвід роботи на керівній посаді. До обрання головою ради представниця Партії регіонів Людмила Василівна працювала начальником Пенсійного фонду району. Заступник Андрій Андрухов «дістався у спадок» від колишнього голови до кінця тижня, хоча, по суті, вже склав повноваження. Саме у наступну п'ятницю новому голові оберуть нового заступника. Михайло Янчук, який раніше очолював раду, нині стане її депутатом від партії «Батьківщина».
Дунаєвецьким районом також керує жінка. Тетяна Панасевич з 1998 року працювала в раді на різних посадах, починаючи від спеціаліста. В червні стала заступником голови райдержадміністрації з гуманітарних питань. І ось після місцевих виборів регіоналка Тетяна Вікторівна стала головою ради. Колишній голова Анатолій Глуховський нині на заслуженому відпочинку.
В Ярмолинцях на посаді голови райради залишився Валентин Мазур, котрий очолював раду попереднього скликання. Заступником йому обрали депутатку від Партії регіонів Марію Чмуневич, котра донедавна працювала на посаді начальника відділення поштового зв'язку №8.
У Шепетівському районі на посаду голови районної ради знову обраний  представник «Батьківщини» Микола Ковальчук. До цього Микола Степанович впродовж двох скликань працював заступником голови райради.  
Віньковецькі депутати вирішили не зраджувати традиціям і вкотре (третє скликання поспіль) обрали головою райради Віктора Бурківського. У заступники йому призначили колишнього начальника районного центру зайнятості Олександра Трояна.
Головою Хмельницької районної ради стала представниця Партії регіонів Катерина Андрійчук. До недавнього часу Катерина Петрівна була заступником голови Хмельницької райдержадміністрації з питань агропромислового комплексу. В Старокостянтинівській районній раді віжки керування також за регіоналами. Їх висуванець – перший заступник голови Старокостянтинівської райдержадміністрації Іван Овчар, котрий обіймав посаду заступника ще з 2005 року.  
У Чемерівцях на посаді голови райради поки що залишився Федір Кравчук, в Летичеві – Микола Крутоус, а в Полонному – Олексій Дехтярук. У Славуті райраду також поки що очолює представник партії «Батьківщина» Василь Кардаш. Справа в тому, що сесії районної ради в цих райцентрах заплановані на початок грудня. Тому на момент виходу нашої газети результати були ще невідомі.

Микола ЗАВЕРУХА, Олена ЩЕГЕЛЬСЬКА, Леся БОРОВЕЦЬ, Лариса ШАНДОВСЬКА, Ірина ОЛІЙНИК, Григорій ПОДІЛЬСЬКИЙ, Юлія СТАХАЛЬСЬКА.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую