ye-logo.v1.2

Проведення медичної реформи без належного фінансування не можливе На правах реклами

Політика 2137
Сергій Лабазюк: щоб пройти з мінімальними втратами таку реформу, як медична, повинно бути додаткове фінансування.
Сергій Лабазюк: щоб пройти з мінімальними втратами таку реформу, як медична, повинно бути додаткове фінансування.. Фото: прес-служба народного депутата

Поки в Держбюджеті на 2018 рік не будуть передбачені кошти на забезпечення медичної реформи, реалізація її - неможлива.

Таку думку висловив народний депутат Сергій Лабазюк в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів.

За словами Сергія Петровича, сьогодні ситуація із захворюваністю та смертністю в Україні залишається найгіршою серед пострадянських країн, середня тривалість життя українців на 10 років менша від загальноєвропейського рівня, ресурси, які виділяються на медичну галузь, через застарілу інфраструктуру, технології, модель управління витрачаються не ефективно.

«Однозначно, медицина - та сфера, яка потребує змін. Потрібні структурні зміни по всій вертикалі. Але ж головне сьогодні не просто на папері прийняти ці зміни», - зазначив він.

Як зазначив політик, в законі чітко не прописані джерела фінансування. До прикладу, на оплату праці медичних працівників.

«Фінансове навантаження впаде знову на місцеві бюджети? Навряд чи на місцях потрібна таку «децентралізація», - підкреслив нардеп.

При цьому Сергій Лабазюк додав: щоб пройти з мінімальними втратами таку реформу, як медична, повинно бути додаткове фінансування.

«Що бачимо на практиці? Міністерство фінансів не те що не заклало кошти на впровадження закону. Воно пропонує в бюджеті-2018 вилучити 13 мільярдів – тобто 30% з всієї медичної субвенції. А цього вистачить хіба на фінансування первинної ланки. Я спілкуюся із фахівцями галузі на окрузі і чую завжди одне: не буде достойного фінансування, не буде реалізації реформи. Тому не потрібно займатися «окозамилюванням», - наголосив нардеп. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую