ye-logo.v1.2

Хмельницька облрада: депутатка складає мандат, на черзі новий обранець

Політика 5270
Ніла Островська, яку обрали головою Красилівської ОТГ, більше не може бути депутатом обласної ради
Ніла Островська, яку обрали головою Красилівської ОТГ, більше не може бути депутатом обласної ради. Фото: з архіву

Вже завтра, 22 грудня, облрада має достроково припинити повноваження одного обранця з фракції провладної партії.

Ніла Островська з «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» складає мандат депутат Хмельницької обласної ради. І вже завтра, 22 грудня, на останньому пленарному засіданні обради 2017 року, яке сайт «Є» транслюватиме в прямому ефірі, обласні обранці мають достроково припинити депутатські повноваження Ніли Василівни.

Заяву на складання депмандату пані Ніла написала ще 20 листопада. І пов’язано це все тим, що її наприкінці жовтня цього року на виборах ОТГ обрали головjю Красилівської об’єднаної територіальної громади.

Ніла Островська була обрана депутатом обласної ради на виборах у 2015 році, «штурмуючи» округ №26 (Красилівський район) від провладної партії. У партійному рейтингу, за результатами голосування, вона набрала 30,79% голосів та посіла шосте місце.

Вже на наступній сесії, яка відбудеться в 2018 році, замість Ніли Островської у фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» має з’явитися новий депутат. Першим «у черзі» на входження до облради, згідно результатів виборів у 2015 році, Аркадій Флаксембергякий з 2006 року і дотепер очолює Хмельницьку обласну лікарню.

Аркадій Семенович у раді попереднього скликання вже був депутатом і входив до фракції «Партії регіонів», яку залишив після кривавих подій в Києві у лютому 2014 року. Згідно електронної декларації за 2016 рік, Аркадій Флаксемберг та його дружина володіють квартирою в Хмельницькому, будинком у Летичівському районі та трьома земельними ділянками, загальною площею 3800 квадратних метри. Мало подружжя й автомобіль – «Ауді А6» 2000 року випуску. Марина Бура-Шмарян – дружина Флаксемберга, є співвласником двох фірм – ПП «Подільська приватна хірургічна клініка професора Суходолі» та ТОВ «36,6+».

У 2016 році Аркадій Флаксемберг отримав 148,6 тисяч гривень заробітної плати, 1242 гривні за викладацьку діяльність у Хмельницькому базовому медичному коледжі, 6382 гривні дивідендів, понад 49 тисяч пенсії та 6,3 тисячі матеріальної допомоги. Його дружина заробила більше 34,5 тисяч гривень (це і зарплата, і пенсія, і дивіденди). Задекларував головний лікар обласної лікарні й 12 тисяч доларів готівкою, а також гроші у банківських установах – 36,5 тисяч гривень та 411 доларів.

Зауважимо, якщо 67-річний Аркадій Флаксмеберг відмовитися від депутатського мандату, то наступним у списку на його отримання йде Петро Курельчук, директор ДП «Ізяславське лісове господарство».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую