ye-logo.v1.2

Звільнення Гонтаревої: один із нардепів від Хмельниччини не голосував

Політика 2578
Парламент схвалив відставку Валерії Гонтаревої
Парламент схвалив відставку Валерії Гонтаревої. Фото: rada.gov.ua

Верховна Рада України звільнила голову Національного банку України.

Заяву на звільнення Валерія Гонтарева написала ще 10 місяць тому. З травня 2017 року обов’язки голови правління Нацбанку виконував Яків Смолій. І ось, сьогодні, 15 березня, парламент таки відправив пані Гонтареву в відставку.

За її звільнення проголосували 324 депутати, один був проти, двоє утрималися та 32 не голосували. Щодо голосування представників від Хмельниччини, то всі нардепи натиснули на кнопку «за». За виключенням одного – Віктора Бондаря з «Партії «Відродження», який, за даними парламентського сайту, не голосував.

Відзначимо, що Віктор Васильович вже не вперше не голосує або відсутній під час голосування за законопроекти, які на слуху в суспільстві. Так було, до прикладу, під час голосування за закони «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», мовні квоти чи зняття депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності декількох нардепів.

Нагадаємо, Віктор Бондар обраний народним депутат України, як самовисуванець, на виборах 2014 року на виборчому окрузі №191 (Віньковецький, Деражнянський, Летичівський, Старокостянтинівський, Старосинявський райони). Нині є співголовою депутатської групи «Партія «Відродження». На пленарних засіданнях Верховної Ради України з 27 листопада 2014 року по 15 березня 2018 року Віктор Васильович був присутній на 338 засіданнях, відсутній на 57 (за даними реєстрації депутата за допомогою електронної системи). За даними письмової реєстрації: присутній - 147, відсутній з поважних причин - 0, відсутній з невідомих причин – 248.

Іншим голосуванням параламент призначив нового керівника НБУ - Якова Смолія, який родом з Тернопільщини. Його кандидатуру підтримали 247 обранців. Серед них і представники Хмельниччини: Роман Мацола, Володимир Мельниченко, Сергій Мельник, Андрій Шинькович, Олександр Ксенжук, Олександр Герега, Сергій Лабазюк. А ось Віктор Бондар, за даними сайту Верховної Ради, був відсутній.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую