ye-logo.v1.2

Хмельничани можуть допомогти скасувати виборчий закон Януковича

Політика 1918
До акції мають долучитися пресдставники політичних партій міста
До акції мають долучитися пресдставники політичних партій міста. Фото: автора

В місті відбудеться всеукраїнська акція в підтримку виборчої реформи.

У вівторок, 15 травня, о 9.00 годині, в обласному центрі на Майдані Незалежності відбудеться всеукраїнська акція на підтримку виборчої реформи. Учасники вимагатимуть скасувати виборчий закон Януковича та ухвалити Виборчий кодекс, що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.

Як розповів координатор ГО “Центр UA” в Хмельницькій області Олег Черненко, на акцію запрошують представників усіх політичних сил та громадських організацій.

«У Хмельницькому збираємось у вівторок, де представники усіх політичних партій, які підтримують впровадження відкритих виборчих списків, прийдуть і покажуть свою позицію. Згідно із результатами голосування, Закон про відкриті виборчі списки підтримали в першому читанні, і в липня він має бути або підтриманий або відхилений, бо буде прийматись Виборчий кодекс», - каже Олег Черненко.

За його словами, наразі перші місця у партійних списках, які є прохідними, продаються і купуються, або на перші місця ставлять популярних осіб з відомими іменами. За відкритих списків виборці зможуть обрати одного з трьох кандидатів від партії.

«Тоді важко буде забезпечити 100% проходження, тобто місця не потрібно продавати, а буде внутрішньопартійна конкуренція. Тут вже політики будуть конкурувати ідеями між собою», - додає Олег.

Нагадаємо, що наразі в Україні відбуваються вибори за змішаною виборчою системою (комбінована виборча система, пропорційно-мажоритарна виборча система), за якої частина кандидатів представницького органу (переважно половина) обирається за мажоритарною виборчою системою, а інша частина - за пропорційною виборчою системою.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую