ye-logo.v1.2

Як голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий звітував за 100 днів роботи (ВІДЕО)

Політика 5060

Повна зала обласної філармонії, оголошені пріоритети та інші питання.

Вадим Лозовий, який 18 травня указом Президента України був призначений головою Хмельницькою облдержадміністрації, відзвітував за свої перші сто днів на посаді. Звітував в обласній філармонії, яка була майже вщент заповнена.

Боротьба з корупцією, ремонт доріг, доступна медицина, якісна освіта, відкритість влади та розвиток місцевого самоврядування – ось перелік пріоритетів у роботі голови Хмельницької облдержадміністрації. І, якщо за деякими напрямками Вадим Лозовий лише наводив якісь цифри та загальну інформацію, то були й такі, де лунала критика та певні плани на майбутнє.

Звіт голови Хмельницької ОДА ілюстрювали слайдами на екрані.

Це, як правило, стосувалося питань корупції та кадрів.

«Пріоритет у моїй діяльності – викоренення корупції. У тісній співпраці з правоохоронними органами нами щоденно проводиться робота, - заявив голова Хмельницької ОДА. - Моя принципова позиція – жодної копійки ні в кого не брав, не беру і брати не буду. Прошу повідомляти через мою приймальню про будь-які провокації чи про те, як ніби-то від мого імені хтось збирає кошти. А це сьогодні в області відбувається». Що саме мав на увазі пан Лозовий? Під час звіту він не пояснив. Натомість, зробив це вже після звітування, під час брифінгу. За його словами, до керівників підприємств в області звертаються люди його імені, які кажуть: «На вибори Президента України Петра Порошенка вам необхідно зробити внесок у сумі не менше 30 тисяч гривень для передвиборчої кампанії».

В обласній філармонії було людно.

Говорив і про кадри. Що саме – у новині «Вадим Лозовий розповів про чергові кадрові пертурбації».

Ну, а після звіту, дали можливість і залу поставити свої питання. А під завісу свої «питання» поставили два народних депутати від Хмельниччини – Андрій Шинькович та Володимир Мельниченко. Щоправда, вони нічого не запитували, а, якщо коротко, висловили свою підтримку голові ОДА.

Два нардепи: Андрій Шинькович та Володимир Мельниченко.

Вже після звіту Вадим Лозовий поспілкувався й з журналістами. Говорив про необхідність діалогу влади та бізнесу.

«Коли мене представляв президент, середня зарплата була 6 873 гривні, сьогодні – понад 7 тисяч. Це вже позитивні зрушення. Кількість офіційно працевлаштованих людей також зростає, - пояснював пан Лозовий. - Не можу сказати чи це процес звичайний, чи ті зустрічі з бізнесом, які були мною проведені, чи ті завдання, які були поставлені головам райдержадміністрацій – вони все таки спрацювали. Ми хочемо працювати з бізнесом на взаєморозумінні».

Говорив і про дороги.

«Ми отримали 5,5 тисяч кілометрів доріг. Отримали деяке фінансування, але інструментаріїв недостатньо, - сказав Вадим Миколайович. - Ми створили комісію, яка дозволяє чітко сказати, де і яку ділянку дороги маємо зробити в першу чергу. І пріоритети чітко визначені – під’їзди до шкіл, амбулаторій, центру надання адміністративних послуг, соціально важливих об’єктів. У цьому напрямку в першу чергу має попрацювати голова районної державної адміністрації, але це має бути спільна робота з головами ОТГ, головами районних рад. Ці три людини спільно вирішують, де саме слід будувати дорогу. Після чого проект виносять на розгляд нашої комісії. На наступний рік заплановано на обласні дороги 750 мільйони гривень».

Після звіту Вадим Лозовий провів брифінг для журналістів.

Оскільки під час свого звіту Вадим Лозовий зачепив тему кадрів, то на брифінгу її теж не оминули. Виявляється, що найближчим часом мають звільнити і голову Полонської райдержадміністрації, якого затримали при отриманні 15 700 доларів, але рішенням Печерського райнного суду Києва випустили під заставу.

«Коли стався цей випадок, я не став чекати якихось висновків суду, - заявив Вадим Лозовий. – Я зателефонував адвокату, який отримав право захищати його, і поставив вимогу, щоб ця людина, в першу чергу, написала заяву на звільнення. Він написав заяву. Ми всі документи передали і зараз триває процедура звільнення».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую