ye-logo.v1.2

Президент змінив свій указ про воєнний стан. Він буде, але не всюди

Політика 4284
Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в 10 областях
Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в 10 областях. Фото: president.gov.ua

Верховна Рада України схвалила проект Закону про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

За відповідне рішення проголосували 276 депутатів. Але перед самим голосуванням у парламенті декілька годин тривали дебати, які завершилися… виступом Петра Порошенка та голосуванням.

Президент України заявив, що вніс зміни до указу, яким передбачалося ввести воєнний стан на 60 діб на всій території України. Замість 60 днів, Петро Порошенко скоротив термін до 30 днів. Окрім цього, заявив, що воєнний стан вводиться в областях, які розташовані вздовж російського, молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів.

А саме: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Воєнний стан вводиться з 9-ї ранку 28 листопада та триватиме до 27 грудня.

«За» - 276, «проти»- 30, «утримався» - 1, не голосували 23 депутати. Такі результати голосування. Якщо брати до уваги народних депутатів від Хмельниччині, то семеро нардепів підтримали проект закону. Це Роман Мацола, Володимир Мельниченко, Сергій Мельник, Андрій Шинькович, Олександр Ксенжук, Олександр Герега та Сергій Лабазюк. А ось Віктор Бондар, який під час обговорення законопроекту виступав із парламентської трибуни, під час голосування, за даними результатів електронного голосування, був відсутнім.

Нагадаємо, питання введення воєнного стану порушили у зв'язку з подіями в Азовському морі: учора в МЗС України заявили про збройний напад та захоплення трьох українських військових катерів та буксира, які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів.

Зауважимо й інше. Після введення воєнного стану в десяти областях, Верховна Рада прийняла й постанову про проведення чергових виборів Президента України. Їх призначили на 31 березня 2019 року. Щоправда, станом на 22:05 результати поіменного голосування на сайті парламенту не оприлюднені.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую