ye-logo.v1.2

Ярмолинеччина розвиватиметтся по-новому

Політика 2382

У районі очікують на великі зміни, серйозних інвесторів та створення робочих місць

Голова Ярмолинецької районної ради Валентин Мазур називає себе регіональним націоналістом, та твердить про повну підтримку курсу, обраного головою обласної державної адміністрації Василем Ядухою. Каже, що був біля керма району в різні часи, але лише зараз є стовідсоткове розуміння і унікальна можливість розвиватися. «Ні для кого не секрет, що нинішній губернатор родом з нашого району. І так, як дбає про нього він, не дбав ніхто», – резюмує Мазур.
Серед пріоритетів у розвитку – стовідсоткове використання земельних ресурсів, пошук соціально-відповідальних інвесторів. «Зараз ми оцінюємо, хто і як працює. І якщо щось не влаштовує, то від імені власників паїв ставимо питання про заміну інвестора. Зараз такий процес відбувається у Баламутівській зоні, – ділиться голова райради. – 5 тисяч неосвоєних гектарів землі будуть доосвоєні. А ще є конструктивне бачення по виробничій базі. Адже є в районі чимало закритих колись виробничих майданчиків. Власники зараз лише споглядають і чекають, щоб їх продати. Бо не можуть відродити виробництво, щось зробити. Ми працюємо індивідуально з кожним, намагаємося знайти спільний інтерес в розвитку тієї чи іншої справи, щоб нічого не простоювало, щоб створювалися нові робочі місця. Бо яка нині найбільша проблема? Відсутність роботи. А звідси – бідність».
За твердженням Валентина Мазура та голови райадміністрації Івана Кирилюка, район зараз веде переговори щодо інвестицій з французами, голландцями. Іноземці прагнуть вкладати гроші в переробку сільгосппродукції: фруктів, молока, річкової риби. Посадов­ці сподіваються, що ці плани здійсняться, й докладають для цього максимум зусиль. «Два роки тому, – розповідає Валентин Мазур, – ми взяли перше місце за рівнем інвестицій в сільське господарство. Сьогодні маємо ще покращити ці показники. Ярмолинеччина повинна годувати, лікувати, приваблювати туристів. Для цього маємо викинути на-гора тисячі прагматичних ідей та знайти однодумців з фінансовими можливостями. І уже голова ЗАТ «Стіомі-холдінг», до прикладу, заявив, що буде у нас вирощувати понад 5 тисяч голів свиней. Він уже побудував також елеватор для сушки та очистки зерна».
В районі планують вирощувати більше цукрових буряків, гречки, співпрацювати з підприємствами по їх переробці. А все це, переконані, дозволить створити додаткові робочі місця і рухатиме економіку вперед. 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую