ye-logo.v1.2

Принцип «Основи»: повага до беззахисних На правах реклами

Політика 2005
Фото: «Основа» бере на себе серйозні зобов'язання.

Турбота про людину – одне з основних програмних положень партії «Основа».

Програма політичної партії «Основа» «Повага – кожному» має на меті повернути повагу кожній людині в Україні. «Основа» бере на себе серйозні зобов’язання не тільки відносно до людей праці, а й у соціальній сфері. Турбота про людину – одне з основних програмних положень партії «Основа». Серед її завдань – збільшення до 2030 року тривалості життя українців на сім років, надання всім громадянам доступу до якісної і своєчасної медичної допомоги в повному обсязі, входження України в ТОП-60 країн світу за Індексом здоров'я. І партія широко йде у владу, щоб все це реально здійснити.

Державна підтримка при інвалідності

«Людина має право самостійно вирішувати свою долю, але при цьому держава повинна взяти на себе зобов’язання по допомозі незахищеним верствам суспільства до досягнення цільових показників розвитку економіки до 2030 року», – зафіксовано в політичній платформі «Наша Основа», схваленій вересневим з’їздом партії «Основа» в Києві.
Соціально незахищені мають отримувати достойну турботу від держави. Необхідна державна програма соціалізації воїнів АТО, надання їм грантів на створення малих підприємств, пільг на придбання житла. Слід передбачити податкові канікули для суб’єктів підприємницької діяльності, створених людьми з інвалідністю, які починають своє власне підприємництво.

Партія «Основа» обстоює надання інвалідам грантів на опанування нових професій у сфері інноваційної та креативної економіки. Ми пропонуємо також надавати дітям з обмеженими фізичними можливостями повний соціальний пакет на лікування, пересування, навчання і здобуття професії.

Зараз в Україні понад 2,6 мільйона осіб з інвалідністю. З них близько 160 тисяч – діти. При цьому в навчальних закладах усіх рівнів навчаються лише 95 тисяч дітей, учнів і студентів з інвалідністю. До того ж чисельність студентів з інвалідністю в вишах протягом останніх чотирьох років постійно скорочується – з двадцяти тисяч чоловік у 2013 році до тринадцяти тисяч торік. На жаль, в Україні геть низький і рівень офіційно працевлаштованих людей з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку – таких в Україні зараз налічується лише приблизно одинадцять тисяч осіб.

Пенсійне забезпечення соціально незахищених громадян також має бути підвищене. Пенсії в розмірі 1,5 – 2,4 тисячі гривень, які зараз отримують 2,2 мільйона громадян (станом на перше січня цього року) по інвалідності (1,4 мільйона людей), втраті годувальника (близько 700 тисяч чоловік) або соціальні пенсії (менше ста тисяч) – це не захист, а його імітація українською державою.

Допомога – реальна 

Партія «Основа» на чолі з лідером Сергієм Тарутою і головою Андрієм Ніколаєнком конкретно крокує шляхом реалізації своєї соціальної політики.

«В першу чергу, ми підтримуємо розвиток матеріальної бази для лікування і реабілітації дітей з обмеженими фізичними можливостями. Тому що в Україні низький рівень забезпеченості людей з інвалідністю сучасними індивідуальними і технічними засобами реабілітації, – коментує голова Хмельницького обласного осередку партії Андрій Починок. – Тільки дітям з інвалідністю номінально потрібно понад 110 тисяч одиниць технічних засобів реабілітації. А спеціальним автотранспортом люди з інвалідністю практично перестали забезпечуватися. За 2017 рік спецтранспорт отримали тільки 170 людей з інвалідністю, а мали на нього законне право 62 тисячі чоловік. З такими темпами переважна більшість потребуючих транспортний засіб не встигне отримати його поки житиме».

Партія пропонує надавати реальну допомогу конкретним дитячим установам і персонально молодим людям, які потребують лікування і засобів реабілітації. Силами партії вже відкрито кілька центрів молодіжних ініціатив для людей з обмеженими фізичними можливостями, реабілітації дітей-інвалідів із врученням обладнання для відновлення функцій руху, профінансували кілька складних дорого вартісних операцій дітям.

Місія – соціальна 

Молодим людям з особливими потребами необхідно створювати сприятливі умови для всебічного розвитку, отримання знань і навичок, потрібних для отримання шкільної і вузівської освіти, для соціальної адаптації в суспільстві. Їм слід надати можливість брати посильну участь в політичному та економічному житті країни.

Для кожного представника партії «Основа» важлива соціальна місія. Тому що у людей в Україні з’явилася надія на краще майбутнє. Соціальна відповідальність держави – це ефективна система соціального захисту громадян та конкретні дії влади, які наочно демонструють: соціально незахищені громадяни державі потрібні, підтримка молодих людей з особливими потребами – це цінна інвестиція держави в успішне майбутнє країни.

Партія «Основа» констатує високу значимість місії всіх працівників соціальної сфери в Україні та наголошує на важливості їхньої діяльності для гармонійного розвитку суспільства і кожного громадянина, особливо – вразливих категорій громадян і потребуючих соціального захисту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую