ye-logo.v1.2

Нерухомість в Криму та десятки підприємств: що задекларувала нардепка Олена Копанчук

Політика 8621
Депутатка висувалась від партії "Слуга народу"
Депутатка висувалась від партії "Слуга народу". Фото: із фейсбук-сторінки Олени Копанчук

Народна обраниця разом із чоловіком володіють чималими статками.

На позачергових виборах до Верховної ради України на 189 одномандатному окрузі перемогла 40-річна Олена Копанчук. Згідно з інформацією на сайті Центральної виборчої комісії, народилася вона у Львові, але проживає у Хмельницькому, має вищу освіту і працює адвокатом. Олена Євгенівна висувалась від політичної партії «Слуга народу».

Згідно із поданою декларацією за минулий рік, нардепа разом із чоловіком та донькою зареєстровані та мешкали у Хмельницькому. Щодо майна, то Олена Копанчук прозвітувала про три квартири у Львові, дві квартири (одна з них 190 квадратних метрів) і гараж в Хмельницькому, майстерню тракторної бригади у селі Бедриківці Городоцького району. Окрім того, у її власності по дві земельних ділянки у селі Ружичанка Хмельницького району та селі Нова Синявка Старосинявського району, три ділянки у селі Бедриківці, що на Городоччині, та одна у Лісових Гринівцях Хмельницького району.

Декларує депутатка садовий будинок і дві земельні ділянки у місті Севастополь. Власником майна є третя особа, яка доводиться родичем чи родичкою і має громадянство іншої країни. У автопарку уже народної обраниці - «Мерседес Е 220», «Тойота Прадо», «Пежо Партнер».

Має народна обраниця і чималу колекцію зареєстрованих на її ім'я підприємств. Серед них: ТОВ «Ігуасу», АО «Копанчук та Партнери», ТОВ «Гірничо-видобувна компанія «Подількі кар'єри», ПП «Проскурівенерго», ТОВ «Екосонце-1», ТОВ «Енергетична компанія Рашівка-Псел», ТОВ «Енергетична компанія Петрівка-Роменська», ТОВ «Енергетична компанія Книшівка-Гора», ТОВ «Обзор», ТОВ «Славгідро», ТОВ «Гідросвіт», ТОВ «Зелений Еко-світ».

Читайте також: Аналіз декларації хмельницького нардепа Миколи Стефанчука

Зарплата Олени Копанчук у ТОВ «ГВК ПОДІЛЬСЬКІ КАР’ЄРИ» склала 5 тисяч гривень, дохід від підприємництва – 850 тисяч гривень. Окрім того, у 2018 році жінка отримала грошовий подарунок – 1 мільйон гривень від Любові Лазєйкіною, хто вона доводиться депутатці, у декларації не вказано. Поворотна зворотна фінансова допомога від двох підприємств склала більше одного мільйона гривень, від проданого майна отримала ще біля 300 тисяч гривень.

Чоловік, Володимир Олександрович, має п’ять земельних ділянок у селі Бедриківці Городоцького району та одну в селі Пилипи-Хребтіївські Новоушицького району. Також володіє дачею та землею у селі Брага Кам'янець-Подільського району. Автопарк скромний – лише «УАЗ 3151201», та «ВАЗ 2121», власником якого є інший громадянин.

Володимир Копанчук веде власний бізнес — фермерське господарство «Бедриківецькі сади», де й заробив у 2018 році трохи більше півтора мільйона гривень. Від держави йому нарахували 128 696 гривень пенсії, ще 34 835 гривень зарплати отримав за місцем роботи – в Хмельницькому університеті управління та права.

Від Мальвіни та Олександра Копанчуків (батьків) у 2018 році чоловік нардепки отримав два подарунки у не грошовій формі, середня вартість кожного - 80 тисяч гривень. Дохід від відчуження рухомого майна склав – 182 тисячі гривень.

На двох подружжя зберігає трохи більше ніж 3,5 мільйонів гривень готівкою. Окрім того, задекларували Копанчуки гроші, які позичили третім особам, а це ще майже один мільйон гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую