ye-logo.v1.2

Як ветерани АТО вимагали скликати позачергову сесію Хмельницької облради (ВІДЕО)

Політика 3974

Її планували провести наступного тижня, але пройде вона завтра.

 У суботу, п’ятого жовтня, відбудеться позачергова сесія Хмельницької обласної ради. Дату призначили після того, як ветерани АТО та волонтери сьогодні завітали до обласної ради, щоб запитати: «Коли депутати дадуть оцінку підписання українською стороною так званої «формули Штайнмаєра», яка викликали чималу дискусію в суспільстві».

Ще другого жовтня представники низки організацій написали звернення про скликання позачергових сесій Хмельницької міської та обласної рад. Згідно з текстом звернення, прийняття положень «формули Штайнмаєра» фактично означає, що за всі наслідки російсько-української війни платитимуть українці. Натомість, цитуємо: «усіх вбивць народу України та її ворогів ми не тільки амністуємо, а ще й сприятимемо в розвитку їх планів. Так звані ватажки «ЛНР» і «ДНР» вже заявили, що тільки їм вирішувати, коли у них пройдуть вибори, а не Українській владі. Ніякого контролю над кордоном Українська влада не отримає».

Сьогодні, четвертого жовтня, ветерани АТО та волонтери прийшли до обласної ради забрати відповідь на звернення. Прочитавши в ньому, що сесія буде скликана найближчим часом, залишилися незадоволені нею. А тому вирушили до Неоніли Андрійчук, першої заступниці голови обласної ради (голова облради Михайло Загородний у відпустці), яка проводила погоджувальну нараду з приводу скликання сесії.

Читайте також: «Ні – капітуляції»: хмельничани вийшли на вулицю через «формулу Штайнмаєра»

Неоніла Андрійчук розповіла, що наразі апарат обласної ради займається підготовкою до сесії. Утім, коли саме вона пройде – невідомо.

«Потрібно, щоб був не лише кворум, а необхідна кількість голосів за звернення. А це 43 (всього в обласній раді 84 депутати), - зауважила Неоніла Вячеславівна. – Тому плануємо, що сесія пройде наступного тижня». Утім, точної дати назвати не могла. Бо, до прикладу, на сьоме жовтня можливість взяти участь у сесії підтвердили лише 38 депутатів.

Розмова на підвищених тонах тривала хвилин тридцять. Учасники АТО вимагали «запросити» голів фракцій, щоб ті поінформували про те, хто з їхніх депутатів може якнайшвидше прибути на сесії. Дійшли компромісу – дали апарату облради час, аби обзвонити депутатів та призначити дату позачергового засідання. Повернувшись за годину до приміщення обради, ветерани АТО почули: сесія відбудеться завтра, п’ятого жовтня о 12.30. Згодом, з’явилося і відповідне розпорядження. У ньому є такі пункти. Цитуємо:

1. Скликати двадцять восьму позачергову сесію обласної ради сьомого скликання 05 жовтня 2019 року у м. Хмельницький, у приміщенні Будинку рад. Провести засідання постійних комісій о 12.00 (графік комісій додається), пленарне засідання - о 12.30.

2. Запропонувати депутатам розглянути питання: Про звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо недопущення реалізації «формули Штайнмаєра».

 

Коментарі:

Віталій Українець 05.10.2019 08:39

Відчуваеться сильна прірва в розумінні між сидячими апаратчиками та представниками Народу. Андрійчук так активно збирає що сукня на спині аж розтібнулась!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую