ye-logo.v1.2

Славутські депутати висловили свою позицію щодо «формули Штайнмаєра»

Політика 2854
Славутські депутати майже одноголосно проголосували за звернення до державної влади
Славутські депутати майже одноголосно проголосували за звернення до державної влади. Фото: slavuta-mvk.gov.ua

Депутати вважають, що втілення у життя «формули Штайнмаєра» може призвести до непередбачуваних наслідків.

Сьогодні, 4 жовтня, у Славуті пройшло засідання позачергової сесії міської ради. Єдиним питанням порядку денного стало звернення до органів центральної влади щодо «формули Штайнмаєра». Розпорядження про скликання позачергової сесії напередодні підписав Славутський міський голова Василь Сидор.

На позачерговій сесії зачитати текст звернення до трибуни вийшов депутат Славутської міської ради Анатолій Очкур.

За його словами, підготувати текст звернення та винести його на позачергову сесію органу місцевого самоврядування йому запропонували славутські громадські організації під час акції «Ні — капітуляції». Цим зверненням депутати звертаються до Володимира Зеленського, Верховної ради України та Кабінету міністрів України. Вони закликають їх не приймати нову редакцію закону про особливий статус Донбасу, передбачену «формулою Штайнмаєра».

Згідно з текстом звернення, депутати занепокоєні, що в умовах Російської агресії прийняття положень «формули Штайнмаєра», може призвести до непередбачених наслідків. Зокрема, Росія може зберегти свій влив на окремих територіях Донецької та Луганської областей та незаконні збройні формування. В таких умовах вони вважають неприпустимим виведення українських військ. Натомість для забезпечення миру саме Росія повинна вивести свої збройні сили, а Україна — відновити контроль над державним кордоном.

Крім того, депутати вважають недопустимою присутність представників так званих «ЛНР» і «ДНР» в органах державної влади після проведення виборів на нині окупованих територіях.

Свою позицію висловив і очільник Славути Василь Сидор.

«Особисто не володію повним текстом «формули Штайнмаєра», проте мене занепокоїло кілька її пунктів. Наприклад, у мене виникає питання, чому ми на власній землі повинні відводити свої війська. Тому ми маємо звернутися до президента, щоб той не допустив таких дій», — зазначив він.

Після нетривалої дискусії присутні на позачерговій сесії депутати майже одноголосно проголосували за текст звернення про недопустимість прийняття «формули Штайнмаєра». Лише один з місцевих обранців утримався.

Нагадаємо, вчора Кам’янець-Подільська міська рада першою в області звернулася до Володимира Зеленського та парламенту щодо «формули Штайнмаєра».

Крім того, 2 жовтня депутати Хмельницької обласної ради від фракції ВО «Свобода» надіслали звернення про скликання позачергової сесії. Тоді вони припускали, що сесія ймовірно відбудеться у понеділок. Проте вже сьогодні, 4 жовтня, в облраду прийшли волонтери та ветерани АТО з вимогою якнайшвидше провести позачергову сесію. Керівництво органу місцевого самоврядування зрештою прислухалося до громадськості й призначило сесію на цю суботу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую