ye-logo.v1.2

Хмельницька обласна рада засудила «формулу Штайнмаєра»

Політика 6772
На сесії було небагато депутатів — трішки більше, ніж половина складу облради
На сесії було небагато депутатів — трішки більше, ніж половина складу облради. Фото: Володимира Гординського

Присутні на сесії депутати вважають її капітуляцією України.

Сьогодні, 5 жовтня, пройшла позачергова сесія Хмельницької обласної ради. Єдиним питанням порядку денного стало звернення до президента Володимира Зеленського та Верховної ради України щодо недопущення реалізації «формули Штайнмаєра». Сесія пройшла на диво швидко та без додаткових обговорень.

Пленарне засідання органу місцевого самоврядування очолила перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук, розпорядженням якої напередодні була скликана позачергова сесія. За її словами, саме вчора на робочій групі був опрацьований текст звернення до центральної влади, а після того — надісланий на електронні скриньки депутатів.

З них на позачерговій сесії зареєструвалося трішки більше половини — 44 з 84-ох можливих. Проте й цієї кількості вистачило, щоб позачергова сесія стала повноважною.

Згідно з текстом звернення до президента і парламенту, депутати вважають так звану «формулу Штайнмаєра», за якою запроваджується особливий статус Донбасу, відвертою капітуляцією України. Наприклад, їх обурює, що окупантам і терористам надається амністія та узаконення на керівних посадах різних рівнів, надання імунітету депутатам, «обраним» під контролем терористів…

«Введення в дію закону про особливий статус Донбасу — це однозначний сигнал усім антиукраїнським силам в інших областях, що зброєю можна домогтися для себе «особливого статусу» і диктувати Україні свою волю. Це однозначний сигнал світові, що про долю України треба говорити з Москвою, а не з Києвом. Це прямий шлях до остаточної дезінтеграції України, це продовження війни на покоління й покоління з метою знищення нашої держави», — цитата з тексту.

Тест звернення до президента і парламенту. Перша сторінка.
Тест звернення до президента і парламенту. Друга сторінка.

Таким чином депутати фактично просять:

  • не допустити надання Донбасу особливого статусу, передбаченого положеннями «формули Штайнмаєра»;
  • притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив Україну — служив в окупаційних адміністраціях і брав участь у війні проти вітчизняних підрозділів;
  • провести вибори на території Донбасу лише після його деокупації та відновлення контролю за державним кордоном;
  • запровадити реальний воєнний стан на прифронтових територіях і повну блокаду окупованих територій до часу їх повернення;
  • розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією;
  • домогтися реальної підтримки України з боку держав, які гарантували їй безпеку за відмову від ядерної зброї.

Присутні депутати вирішили додатково не обговорювати звернення та відмовилися від виступів. Лише прийняли три правки до його тексту, запропоновані перед сесією. Зокрема, обласні обранці вважають недопустимим відведення українських військ.

У результаті 44 зареєстрованих депутати одноголосно проголосували за тест звернення до Володимира Зеленського й Верховної Ради України.

Нагадаємо, що депутати Кам’янець-Подільської та Славутської міських рад вже проголосували за звернення до органів центральної влади про недопущення реалізації положень «формули Штайнмаєра».

Коментарі:

Віталій Українець 06.10.2019 08:48

А де інші слуги по лікарнях чи Мальдивах в такий відповідальний момент для України!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую