ye-logo.v1.2

Міністр з другої спроби: як депутати від Хмельниччини голосували за нового очільника МОЗ

Політика 2763
Нового очільника МОЗ Рада призначила сьогодні
Нового очільника МОЗ Рада призначила сьогодні. Фото: з фейсбуку Максима Степанова

Ним став Максим Степанов, колишній очільник Одеської ОДА.

Сьогодні, 30 березня, на позачерговому засіданні Верховної ради України з другої спроби призначили нового очільника Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, під час пленарного засідання сьогодні звільнили з посади очільника Міністерства охорони здоров’я України Іллю Ємця і голосували за призначення на цю посаду на цю посаду Максима Степанова. В результатті голосування, Верховна Рада підтримала звільнення очільника Міністерства Іллі Ємця, водночас під час першого голосування депутати не підтримали призначення нового міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Втім, на повторному голосуванні Рада таки призначила міністром охорони здоров'я Максима Степанова. За це рішення проголосували 246 нардепів.

Підтримали нову кандидатуру на посаду міністра і переважна більшість нардепів від Хмельниччини. Згідно з даними поіменного голосування на сайті Верховної Ради, представники пропрезиденської фракції «Слуга народу», Микола Стефанчук, Денис Монастирський, Ігор Марчук, Сергій Мандзій, Юрій Заславський, Олексій Жмеренецький - натиснули на кнопки «за» призначання Максима Степанова. Були відсутні під час голосування Олена Копанчук та Володимир Ватрас, який, нагадаємо, перебуває на лікуванні. Також натисли кнопки «за» позафракційний Руслан Стефанчук та Віктор Бондар з депутатської групи «За майбутнє». Ще один позафракційний депутат Сергій Лабазюк та Олександр Герега з депутатської групи «За майбутнє» були відсутніми в залі засідань.

Що відомо про Максима Степанова

У 1998 році він закінчив Донецький державний медуніверситет, у 2004 році — Київський національний економічний університет за спеціальністю «Міжнародна економіка».

Як зазначає Громадське, під час роботи в Одеській ОДА Максим Степанов працював над створенням та відкриттям найбільшого в Україні Центру нефрології та діалізу. Для реалізації проекту допомоги людям хворим на ниркову недостатність він залучив інвестицій на суму більше 1 мільйона євро.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую