ye-logo.v1.2

Влада Кам’янця-Подільського йде у неоплачувану відпустку: як працюватимуть держслужбовці

Політика 2474
Через несплату ПДФО на період карантину бюджет Кам
Через несплату ПДФО на період карантину бюджет Кам'янця попередньо не отримає 70-100 мільйонів гривень. Фото: з архіву редакції

Завдяки цьому міський голова хоче акумулювати кошти для боротьби з коронавірусом.

Про це Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич повідомив у відеозверненні, яке облікував вчора, 30 березня. Кореспонденти сайту «Є» дізналися в очільника міста про причини такого рішення та як воно вплине на роботу місцевих держслужбовців, а також про ситуацію з наповненням бюджету.

За словами Михайла Сімашкевича, відпустку власним коштом беруть всі працівники виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради. Зокрема, міський голова та його заступники. Поки у неоплачувану відпустку місцеві держслужбовці йдуть на один тиждень. Проте це не вплине на роботу органу місцевого самоврядування.

«Виконком працюватиме й надалі, щоб забезпечити життєдіяльність міста, — пояснює Михайло Сімашкевич. — Завдяки такому рішенню ми зможемо акумулювати орієнтовно один мільйон гривень. Ці кошти при потребі ми спрямуємо на боротьбу з коронавірусом».

Також міський голова зазначив, що запровадження загальнодержавних карантинних заходів негативно вплине на наповнення бюджету Кам’янця-Подільського. Зокрема, через звільнення підприємців на цей час від сплати земельного податку й податку на нерухомість міська скарбниця попередньо зазнає 15 мільйонів гривень збитків.

«Проте головним у наповненні міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Відповідно збитки від його неотримання за час карантину можуть сягнути від 70 мільйонів гривень до 100 мільйонів гривень. Продовження карантинних заходів до 24 квітня також негативно вплине на міську економіку через відсутність туристів», — розповів Михайло Сімашкевич.

Він додав, що у Кам’янці-Подільському станом на ранок 31 березня поки не виявлено жодного хворого з лабораторно підтвердженим COVID-19.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: захворіла ще одна людина

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую