ye-logo.v1.2

Кабмін затвердив п’ять районів у Хмельницькій області, але не всі з цим погоджуються

Політика 7348
Сьогодні, 12 червня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив список районів
Сьогодні, 12 червня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив список районів. Фото: kmu.gov.ua

Проєкт затвердили сьогодні, на позачерговому засіданні уряду.

Сьогодні, 12 червня Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні затвердив список районів. На Хмельниччині, згідно із затвердженим списком планується створення п’яти районів.

Кам‘янець-Подільський: Кам’янець-Подільський і Чемеровецький;

Дунаєвецький: Дунаєвецький, Новоушицький, Ярмолинецький і Городоцький райони;

Старокостянтинівський: Старокостянтинівський, Старосинявський, Красилівський, Теофіпольський і Білогірський;

Хмельницький: Хмельницький, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський і Волочиський;

Шепетівський: Шепетівський, Полонський, Ізяславський, Славутський, місто Нетішин.

Постанову підтримали з доопрацюванням в одноденний термін. Однак, на Хмельниччині не усі погоджуються із затвердженим поділом.

Варіант поділу Хмельницької області на райони, який затвердив Кабмін.

У Славуті анонсують, що будуть відстоювати своє право на те, щоб бути центром потенційного району. За словами міського голови Василя Сидора, сьогодні у місті проводять народне віче, на якому напрацюють проєкт резолюції і направлять «на верх». До участі у віче запрошували жителів не лише Славутського,але й Ізяславського району і міста Нетішин.

«Вчора, Асоціація міст України звернулася до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та керівників політичних фракцій і груп, щоб відтермінувати затвердження проекту поділу районів. Сьогодні у нас відбувається віче, де ми напрацюємо звернення до влади. Потім, 25 червня, плануємо уже їхати до Хмельницької ОДА та облради. Адже, дивно що всі обласні інституції – і облдержадміністрація і облрада – самоусунулися від цих процесів. Свої таке творять, що нам і окупантів не треба», – обурюється Василь Сидор.

Звертатимуться до влади усіх рівнів і представники Городоцького району. Тут, за словами міського голови Василя Підлісного не задоволені тим, що територію планують розділити між двома потенційними районами – Дунаєвецьким і Хмельницьким.

«За планом, який затвердив Кабмін, Городоцька ОТГ буде у Дунаєвецькому районі, а Сатанівська – у Хмельницькому. Хоча споконвіку це був один район. До нас, у міську раду, за останні декілька днів надійшло сотні дзвінків, звернень, списків із підписами про те, щоб зберегти район цілісним. Розуміючи усю відповідальність, ми робимо все можливе, що від нас залежить для того, щоб зберегти район і не допустити поділу», – розповідає Василь Підлісний і додає, що за два дні працівники старостатів, разом з освітянами зібрали понад 6 тисяч підписів на підтримку збереження району.

«Ми зустрічалися із головою Хмельницької обласної адміністрації із цього питання. На зустрічі були і голова райдержадміністрації, і голова райради, депутати обласної та міської рад. Ми донесли своє бачення і позицію жителів району щодо поділу території. Голова облдержадміністрації пообіцяв, що питання буде комісійно додатково вивчено та проаналізовано. Але, оскільки питання вже затверджено і буде передано до парламенту, ми вже готуємо лист до народних депутатів», – каже Василь Підлісний.

Міський голова додає, що будуть відстоювати цілісність території району до кінця. Нагадаємо, що городоччани навіть зареєстрували петицію на сайті Президента. 

Зазначимо, що 12 червня Кабмін затвердив список із 129 районів в Україні, замість 490 існуючих, але його ще має затвердити Верховна рада України.   

До теми: Сила соцмереж: депутати Городоччини не хочуть, щоб ділили район і приєднували їх до сусідів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую