ye-logo.v1.2

Віолета Лабазюк припинила виконувати обов’язки голови: як це позначиться на роботі облради

Політика 7300
Віолету Лабазюк обрали головою облради 7 грудня, а 14 грудня суд тимчасово зупинив виконання її обов
Віолету Лабазюк обрали головою облради 7 грудня, а 14 грудня суд тимчасово зупинив виконання її обов'язків на цій посаді. Фото: автора

Суд тимчасово зупинив виконання нею обов’язків на цій посаді.

Сьогодні, 14 грудня, Хмельницький окружний адміністративний суд тимчасово зупинив виконання обов’язків Віолетою Лабазюк обов’язків голови Хмельницької обласної ради. Це стало наслідком позову депутата Вадима Лозового. Про це повідомила сама ж Віолета Лабазюк під час пресконференції, яку вона провела цього ж дня.

«Сьогодні суд призупинив моє право підписувати будь-які розпорядження Хмельницької обласної ради, — розповідає Віолета Лабазюк. — Переконана, добре, що це швидше сталося. Тепер будуть поставлені всі крапки над «і» й наші опоненти нарешті змиряться, що я є головою обласної ради. Я думаю, що закон на нашій стороні».

Про юридичні аспекти цієї ситуації розповів уповноважений голови Хмельницької обласної ради Андрій Сорокопуд. За його словами, 10 грудня кандидатка на посаду голови Хмельницької обласної ради Оксана Бочкарьова подала позов до Хмельницького окружного адміністративного суду. Фактично у ньому вона оскаржує діє лічильної комісії, яка визнала дійсними спірні бюлетені за кандидатуру Віолети Лабазюк. Крім того, Оксана Бачкарьова подала заяву про забезпечення її позову. А саме — тимчасово зупинити виконання Віолетою Олександрівною обов’язків голови облради.

«Провадження у цій справі суд відкрив, але відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову», — заявив Андрій Сорокопуд.

Однак далі ситуація змінилася. Троє депутатів обласної ради надіслали аналогічні заяви до суду. Серед них Оксана Бочкарьова від політичної партії «Слуга народу», Вадим Лозовий від «За конкретні справи» та Олександр Розізнаний від ВО «Батьківщина». Зрештою 14 грудня Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив заяву Вадима Лозового й тимчасово зупинив виконання Віолетою Лабазюк обов’язків очільниці облради.

«Ця ухвала надійшла кур’єром до обласної ради сьогодні о 12:40. Й виключно на негайне виконання цієї ухвали Віолета Лабазюк припинила виконання своїх обов’язків, — розповідає Андрій Сорокопуд. — Хочу наголосити, що під час таємного голосування за голову обласної ради Вадим Лозовий був секретарем лічильної комісії та поставив свій підпис під її протоколом. А Олександр Розізнаний її членом».

Крім того, Андрій Сорокопуд вважає цю судову ухвалу неправомірною. Тому він заявив, що сьогодні буде подана на неї апеляція до Сьомого апеляційного адміністративного суду, який розташований у Вінниці. Також буде подана скарга до Вищої ради правосуддя з проханням дати правову оцінку діям судді.

Втім, така судова тяганина немає позначитися на роботі обласної ради та поставити під сумнів легітимність прийнятих під час сьогоднішньої сесії рішень.

«Сесія була правомочна. Всі рішення, які сьогодні були прийняті є правомочними. Крім голови Хмельницької обласної ради, право підпису є у її заступників. Тому наразі лише говоримо про призупинення повноважень голови облради», — пояснив Андрій Сорокопуд.

Нагадаємо, вперше питання легітимності обрання Віолети Лабазюк головою Хмельницької облради Оксана Бочкарьова поставила під сумнів ще під час першого пленарного засідання, яке проходило 7 грудня. Тоді ж вона пообіцяла звернутися до суду.

Пізніше, 10 грудня, під час пресконференції Віолета Лабазюк назвала цей позов безпідставним і бажанням «привернути до себе увагу».

Читайте також: Гладуняк - за комунальне майно, а Бурлик - за освіту: в облраді визначилися із керівниками постійних комісій

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую