ye-logo.v1.2

Легітимність новообраної голови Хмельницької облради: Віолета Лабазюк прокоментувала судовий позов

Політика 2889

Під час пресконференції вона назвала судовий позов Оксани Бочкарьової бажанням «привернути до себе увагу».

На початку цього тижня Віолету Лабазюк обрали головою Хмельницької обласної ради. Її кандидатуру підтримало 33 депутати. Однак не всі залишилися задоволені результатами таємного голосування депутатів. Конкурентка Віолети Лабазюк Оксана Бочкарьова від партії «Слуга народу», яка також претендувала на посаду голови облради, поставила під сумнів результати таємного голосування, а відтак — і легітимність обрання очільниці ради.

Зокрема, Оксана Бочкарьова під час сесії обласної ради заявила, що лічильна комісія провела власне голосування з порушеннями. А саме — щодо визнання дійсним 33-го бюлетеня, в якому позначка за Віолету Лабазюк була поставлена поза межами відведеної для цього клітинки. Пропозицію Оксани Бочкарьової внести до порядку денного питання легітимності новообраної голови не підтримали, адже це суперечило регламенту обласної ради. Тому вона пообіцяла подати позов до суду щодо легітимності вибору Віолети Лабазюк очільницею Хмельницької обласної ради.

А сьогодні, 10 грудня, під час першої пресконференції на новій посаді цю ситуацію прокоментувала й сама Віолета Лабазюк.

«Було проведено голосування. Стоять підписи усіх членів лічильної комісії. Там було спірне питання по 33-му бюлетеню, — каже новообрана голова облради. — Хоча я дивилася, у позові вони додали ще один бюлетень. Як на мене, це моя особиста думка, це виглядає доволі примітивно. Тому що на другому бюлетені хрестик більше вийшов до низу клітинки».

Тому Віолета Лабазюк заявила, що вважає позов Оксани Бочкарьової безпідставним. За її словами, більшість членів лічильної комісії з різних партій все ж визнали 33-ій бюлетень дійсним. Усі підписали протокол о 14-й годині, але у 18-й частина депутатів написали звернення, що вони б хотіли переглянути своє голосування в складі комісії.

«Якщо буде потрібно, звичайно я буду приймати участь у судових засіданнях. Але переконана, що цей позов лише — популістичний момент, щоб привернути до себе увагу. Бо ми вже мали досвід співпраці з Оксаною Валеріївною, при всій повазі до неї, на парламентських виборах. Я займалась передвиборчою кампанією Сергія Лабазюка. Були різні ситуації, з якими нам довелося зіштовхуватися», — розповіла Віолета Лабазюк.

Також вона додала, що позов Оксани Бочкарьової став для неї несподіванкою.

Нагадаємо, під час цієї ж пресконференції Віолета Лабазюк розповіла, що не «зацікавлена у лобіюванні нічиїх інтересів», а про своє обрання головою облради каже, як про «волю Господа Бога».

«Волею Господа Бога мала бути жінка в любому випадку. Нею стала я. І як координаторка жіночого руху, я допоможу нашим жінкам бути рівними серед чоловіків. Я не боюся відповідальності і розумію весь об’єм роботи», — зазначила Віолета Олександрівна.

Також нагадаємо, що 7 грудня після завершення голосування за голову Хмельницької обласної ради, під час якого було обрано Віолету Лабазюк, у поліцію надійшло повідомлення про «замінування» Будинку рад. Всіх присутніх евакуювали. Зрештою правоохоронці не виявили у будівлі слідів вибухових предметів.

Опісля продовжилося засідання першої сесії облради восьмого скликання. Тоді ж депутати обрали двох заступників Віолети Лабазюк. Першим став представник «Команди Симчишина» Володимир Гончарук, а другим — член «Європейської Солідарності» Валентин Соколюк.

Читайте також: Віолета Лабазюк подала першу декларацію: про які статки звітує голова облради

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую