ye-logo.v1.2

Хмельницький адмінсуд прийняв чергове рішення щодо голови обласної ради (документ)

Політика 2707
У задоволенні позову депутатці Оксані Бочкарьовій суд відмовив.
У задоволенні позову депутатці Оксані Бочкарьовій суд відмовив.. Фото: автора

Рішення суду датоване 14 січням.

Хмельницький адміністративний суд відмовив у задоволенні позову депутатки Хмельницької обласної ради Оксани Бочкарьової, яким вона оскаржувала рішення і лічильної комісії, і самої обласної ради.

Ще 10 грудня, під час позачергової сесії Хмельницької обласної ради, депутатка Оксана Бочкарьова заявила про те, що подаватиме позов до суду про визнання недійсними рішення лічильної комісії та обласної ради про обрання Віолети Лабазюк головою обласної ради. Також депутатка просила суд про забезпечення позову і відсторонення Віолети Лабазюк від виконання обов’язків голови обласної ради.

Схожий позов подав тоді й депутат від «Конкретних справ» Вадим Лозовий. На забезпечення його позову Хмельницький окружний адміністративний суд, 14 грудня тимчасово зупинив виконання Віолетою Лабазюк обов’язків голови Хмельницької обласної ради. Але вже 24 грудня той самий окружний адмінсуд повернув повноваження Віолеті Лабазюк.

А вчора, 14 січня Хмельницький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову і депутатці Оксані Бочкарьовій у якій вона оскаржувала рішень лічильної комісії та сесії Хмельницької обласної ради.

Зокрема, депутатка просила визнати незаконними рішення лічильної комісії про про визнання дійсним бюлетеня з виборів голови Хмельницької обласної ради від 7 грудня, який містить позначку поставлену не у квадраті навпроти прізвища кандидата. Ще два рішення, які вона просить визнати недійсними та скасувати - лічильної комісії про встановлення результатів голосування з виборів голови Хмельницької обласної ради та рішення першої сесії ради - «Про обрання голови Хмельницької обласної ради».

Розглянувши усі претензії та прохання позивачки, суд вирішив, що лічильна комісія, приймаючи рішення про визнання дійсними спірних бюлетенів з виборів голови Хмельницької обласної ради 7 грудня, діяла правомірно, з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів субєктів виборчого процесу».

«У задоволенні позову депутата Хмельницької обласної ради Бочкарьової Оксани Валеріївни відмовити. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано», - зазначено в рішенні суду.

Рішення може бути оскаржене протягом тридцяти днів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую