ye-logo.v1.2

На Хмельниччину їде президент Зеленський: що відомо про деталі візиту

Політика 4583
Це вже третій візит Володимира Зеленського як президента на Хмельниччину
Це вже третій візит Володимира Зеленського як президента на Хмельниччину. Фото: з архіву

Минулого року президент відвідував область також 3 червня.

Завтра, 3 червня, Хмельниччину відвідає президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляють в пресслужбі Хмельницької облдержадміністрації. До речі перший візит Зеленського як президента на Хмельниччину припадав також саме на 3 червня минулого року. Тоді він перебував в області два дні та навіть встиг порушити встановлені на той час норми карантину, випивши кави в місцевому кафе.

Цього ж разу, як розповіли сайту «Є» в пресслужбі, візит президента буде одноденним. В рамках поїздки до нашої області Володимир Зеленський візьме участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Зазначають, що Конгрес відбуватиметься на території Палацу спорту в Хмельницькому, який наразі будується. На ньому будуть присутні представники місцевого самоврядування з усієї України.

Додамо, що кількома днями раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс Україна» повідомляв, що в рамках цього Конгресу, який відбуватиметься завтра у Хмельницькому, будуть обрані члени президії Конгресу. Загалом це консультативно-дорадчий орган, який має сприяти завершенню реформи місцевого самоврядування та моніторити суспільно-політичні і соціально-економічні процеси, які відбуваються на регіональному та місцевому рівнях.

Нагадаємо, що Зеленський за час президенства відвідує Хмельницький вже втретє. Як ми згадували, його перший візит минулого року на Хмельниччину припадав також саме на 3 червня. Тоді президент в області перебував два дні. Зеленський інспектував стан будівництва дитячого садка у селі Давидківці Хмельницького району, провів закриту зустріч з представниками бізнесу, а також прогулявся вулицею Проскурівською, що в обласному центрі.

Саме з прогулянкою на Проскурівській пов’язаний один з епізодів, який обговорювали чи не найбільше: під час цієї прогулянки Володимир Зеленський із делегацією пив каву всередині приміщення місцевого кафе чим порушив карантинні обмеження, які були встановлені на той час через поширення коронавірусу. Після того, як фото оприлюднила пресслужба президента мережею поширилася критика користувачів щодо поведінки президента і його оточення в умовах пандемії коронавірусу.

Кількома днями пізніше поліція склала адміністративний протокол на власника кафе та відвідувачів, включно з президентом. Зрештою Хмельницький міськрайонний суд постановив оштрафувати на 17 тисяч гривень кожного з учасників кавування та власника кафе. Виключенням став Володимир Зеленський. Місцевий орган правосуддя постановив звернутися до Верховного Суду за тлумаченням, чи можна притягувати президента до адміністративної відповідальності під час виконання ним повноважень.

Вдруге Зеленський відвідував Хмельниччину у вересні минулого року. Тоді він мав візит на Хмельницьку АЕС та перевірив якість ремонту Сатанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів і реконструкції автошляху на відрізку від Сатанова до Війтівців

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую