ye-logo.v1.2

Депутатка міської ради очолила соціальну сервісну службу у Хмельницькій області

Політика 6241
Інна Ящук отримала нову посаду, здобувши перемогу на конкурсі
Інна Ящук отримала нову посаду, здобувши перемогу на конкурсі. Фото: з фейсбуку Інни Ящук

Про минуле й статки Інни Ящук.

Депутатка Хмельницької міськради та деканка місцевого вишу Інна Ящук стала начальницею відносно нової державної установи — обласного управління Національної соціальної сервісної служби України. Вона перемогла на конкурсі на цю посаду. Про це Інна Петрівна сьогодні, 6 серпня, написала на своїй сторінці у фейсбуці.

Її слова підтверджує інформація порталу «Вакансії. Нова державна служба». Згідно з нею, 5 серпня були оприлюднені результати конкурсу на посаду начальника Головкового управління Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області. Перемогу на ньому здобула Інна Петрівна Ящук, яка набрала загалом 11,1 бала. Її майбутня зарплатня без врахування різноманітних доплат має становити орієнтовно 12 тисяч гривень на місяць.

«Після конкурсного відбору мою кандидатуру затверджено на посаді очільниці Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області, — коментує Інна Петрівна у фейсбуці. — Усвідомлюю всю відповідальність, що лягає на мене у розбудові цієї принципово нової установи на Хмельниччині. З чистого листка завжди можна створити дієву організацію, що реально може допомоги дітям, людям похилого віку, незахищеним верствам населення та усім, хто опинився у скрутній ситуації».

Довідково. Національну соціальну сервісну службу України Кабмін утворив 26 серпня 2020 року минулого року. Вона замінила Державну соціальну службу, яка так і не запрацювала. Координує роботу цієї відносно нової держустанови уряд через Міністерство соціальної політики. Національна соціальна сервісна служба має займатися впровадженням державної політики у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей і контролювати дотримання чинного законодавства, яке стосується цих галузей.

Що відомо про Інну Ящук

Народилася Інна Петрівна 4 вересня 1972 року у Хмельницькому. Здобувши вищу освіту в Кам’янець-Подільському державному педінституту імені Затонського, вона почала будувати кар’єру освітянина. До нового призначення вона впродовж кількох років працює деканом факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Восени минулого року Інна Ящук балотувалася від президентської партії «Слуга народу» на посаду Хмельницького міського голови. Однак на виборах вдруге переміг Олександр Симчишин, набравши 86,83 відсотка голосів виборів. Натомість Інна Петрівна змогла посісти друге місце на «мерських» перегонах з результатом у 4,9 відсотка. Втім, тоді вона змогла стати депутаткою Хмельницької міської ради, очолюючи партійний список «Слуги Народу».

Доходи та статки Інни Ящук: огляд її електронної декларації

Нерухомість. Згідно з останньою декларацією Інни Петрівни за 2020-й, торік їй належала квартира у Києві, вісім земельних ділянок у Лісових Гринівцях Хмельницького району. Також вона безоплатно користувалася квартирою у Хмельницькому. Натомість її чоловік Віктор Ящук мав у власності два нежитлові приміщення, зварювальний цех, житловий будинок і земельну ділянку у Хмельницькому, п’ять земельних ділянок у Лісових Гринівцях… Крім того, в обласному центрі на нього записано кілька об’єктів незавершеного будівництва: дві квартири і один житловий будинок.

Автотранспорт. Її чоловік володів автомобілем «Volkswagen Touareg 3000» 2013 року випуску, яким користувалася Інна Ящук, та «Mini Cooper» 2015 року випуску.

Корпоративні права. За інформацією ресурсу «YouControl» та електронною декларацією, Віктор Ящук є власником ТОВ «Будівельна компанія «Авіла» (Хмельницький), ТОВ «Красилівзагтозерно» (Красилів), засновником фермерського господарства «Надія Поділля» (село Михайлівці Красилівського району) та співзасновником ТОВ «А-Груп» (Хмельницький), обслуговуючих кооперативів «Житлово-будівельний кооператив «Авіла 3» (Хмельницький) і «Лісогринівецький» (Хмельницький).

Доходи та грошові активи. У Хмельницькій гуманітарно-педагогічної академії Інні Ящук за 2020 рік нарахували 444 тисячі 177 гривень. Також вона задекларувала 209 тисяч 360 гривень доходу від відчуження нерухомого майна та 2 тисячі 500 гривень профспілкових виплат. Натомість загальний задекларований дохід її чоловік 1 мільйон 26 тисяч 247 гривень. Зокрема, за зайняття підприємницькою діяльністю та від відчуження нерухомого майна.

Також Віктор Ящук вказав 12 мільйонів готівкою та 3 тисячі 816 євро й 67 тисяч 139 гривень на банківських рахунках.

Читайте також: Мільйонер стане заступником голови Хмельницької ОДА: що про нього відомо

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую