ye-logo.v1.2

Декомунізація триває: у Хмельницькій громаді перейменують кілька сільських вулиць

Політика 3219
За перейменування депутати голосуватимуть на одній з майбутніх сесій міської ради
За перейменування депутати голосуватимуть на одній з майбутніх сесій міської ради. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Цього разу під декомунізацію підпаде три вулиці та один провулок.

На одній з найближчих сесій Хмельницької міської ради депутати голосуватимуть за перейменування вулиць у селах Пирогівці та Богданівці. Обоє входять до складу Хмельницької громади. Про це свідчить проєкт рішення, опублікований на сайті міськради.

З його текстом, у селі Пирогівці заплановано перейменувати одну вулицю — з Чапаєва на Вишневу. Натомість у Богданівцях мають декомунізувати назви трьох топонімів. Вулицю Стаханівську запропоновано перейменувати на Волошкову, Піонерську — на Лугову, а провулок Піонерський — на Луговий.

Нагадаємо, на майбутній сесії міськради депутати також голосуватимуть за перейменування восьми вулиць й одинадцяти провулків обласного центру. Наприклад, заплановано змінити назву вулиці та провулка Достоєвського на Олени Теліги, а вулиці Чкалова на Георгія Гонгадзе.

Також нагадаємо, що Хмельницький міський голова Олександр Симчишин пояснював, що перейменування вулиць не вимагає значних витрат з місцевої скарбниці. Потрібно лише замінити таблички. Крім того, після перейменування хмельничани не зобов’язані негайно йти в ЦНАП і вносити зміни у документи. Це необхідно зробити лише у деяких випадках. Наприклад, під час оформлення спадку або продажу нерухомості.

Читайте також: Невстановлене захворювання у хмельницькій школі: який стан дітей

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую