ye-logo.v1.2

Смотрицьку громаду очолить ексдепутат Хмельницької міськради: що про нього відомо

Політика 4691
Ігор Ялоха за посаду селищного голови змагався з п
Ігор Ялоха за посаду селищного голови змагався з п'ятьма кандидатами. Фото: з фейсбуку Ігоря Ялохи

Ігор Ялоха отримав найбільше голосів серед кандидатів на Смотрицьку селищну голову.

У деяких громадах Хмельницької області 31 жовтня пройшли вибори. Зокрема, у Смотрицькій селищній громаді Кам’янець-Подільського району місцеві жителі обирали нового голову. За цю посаду боролися шестеро кандидатів, з яких найбільше голосів здобув Ігор Ялоха. Про це свідчать обліковані ним фотографії протоколу виборчої комісії.

На місцевих виборах, які проходили восени минулого року, головою Смотрицької селищної громади обрали Людмилу Пелих. Однак 22 березня Людмила Петрівна покинула цей світ. Тому на 31 жовтня були оголошені позачергові вибори. Участь у них взяло шестеро кандидатів.

На час написання матеріалу на порталі Центральної виборчої комісії поки не опубліковані офіційні результати голосування. Однак вже відомо, хто саме може очолити Смотрицьку громаду. Згідно з оприлюдненим Ігорем Ялохою протоколом територіальної виборчої комісії, саме він здобув перемогу. На дільниці громади 31 жовтня прийшли 2 тисячі 165 виборців. З них 45,31 відсотка підтримали кандидатуру Ігоря Станіславовича.

Отож, результати голосування такі:

  • Білоус Тетяна Вікторівна, самовисуванка — 730 голосів;
  • Борисюк Олег Олегович, самовисуванець — 157 голосів;
  • Вишневський Броніслав Станіславович, висуванець від «Слуги народу» — 18 голосів;
  • Рейтаровський Юрій Анатолійович, самовисуванець — 48 голосів;
  • Романюк Олександр Миколайович, самовисуванець — 128 голосів;
  • Ялоха Ігор Станіславович, висуванець від ВО «Батьківщина» — 981 голос.

Колишній депутат і заступник міського голови — про минуле Ігоря Ялохи

Ігор Ялоха народився 10 червня 1979 року в селищі міського типу Смотрич колишнього Дунаєвецького району (нині Кам’янець-Подільський). Шкільну освіту він здобув у Хмельницькому, а вищу — у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (спеціальність «Правознавство») й Тернопільському національному економічному університеті (спеціальність «Менеджмент організацій»).

Здебільшого Ігор Станіславович працював в обласному центрі. Зокрема, інспектором Державної житлово-комунальної інспекції, директором комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста, начальником центру поштового зв’язку №8 «Укрпошти» й управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

На місцевих виборах восени 2015 року Ігор Ялоха став депутатом Хмельницької міської ради. Тоді він балотувався від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Однак у квітні 2018-го покинув лави однойменної фракції міськради й перейшов до ВО «Батьківщина».

Невдовзі після торішніх місцевих виборів Ігор Станіславович став заступником Шепетівського міського голови Віталія Бузиля. А 1 жовтня цього року залишив цю посаду за власним бажанням.

Статки й доходи майбутнього голови Смотрицької громади: огляд декларації

Останню електронну декларацію Ігор Ялоха опублікував у березні. Відтак вона охоплює період за 2020 рік.

Нерухомість. Торік Ігорю Станіславовичу не належало жодної нерухомості. Він лише безоплатно користувався квартирою у Хмельницькому. Натомість його дружина Ірина Соленцова в обласному центрі володіла офісним приміщенням та частиною квартири.

Автотранспорт. Безоплатно користувався автомобілем «Сітроен Берлінго» 2012 року випуску.

Доходи. Торік Ігорю Ялосі нарахували 138 тисяч 800 гривень зарплатні у товаристві з обмеженою відповідальністю «Обліковий сервіс» і 23 тисячі 625 гривень за роботу заступником Шепетівського міського голови. Натомість його дружині нарахували 94 тисячі 212 гривень зарплатні у Київському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України.

За інформацією ЦВК, у Хмельницькій області 31 жовтня також проходили поміжні вибори до місцевих рад. По одному депутату обирали до Грицівської селищної ради Шепетівського району, Маківської сільської ради Кам’янець-Подільського району та Розсошанської сільської ради Хмельницького району.

Читайте також: Нову директорку отримає департамент освіти Хмельницької ОДА: що про неї відомо

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую