ye-logo.v1.2

«Люди обурені, листоноші занепокоєні…», - Хмельницька обласна рада звернулася до керівників держави

Політика 6134
Хмельницька обласна рада звернулася до Президента та Голови Верховної Ради України щодо недопущенням закриття стаціонарних поштових відділень
Хмельницька обласна рада звернулася до Президента та Голови Верховної Ради України щодо недопущенням закриття стаціонарних поштових відділень. Фото: з архіву

«Люди обурені, листоноші занепокоєні…», - Хмельницька обласна рада звернулася до керівників держави.

Хмельницька обласна рада на своєму засіданні, яке відбулося 23 грудня, прийняла звернення до президента України та голови Верховної ради України «щодо недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «Укрпошти». Текст якого підтримали 49 депутатів, ще 11 не голосували.

Зокрема, у зверненні є про те, що листонош замінюють пересувні пункти, і люди похилого віку, не лише в нашій області, а й по всій Україні, збентежені тим, що не зможуть отримати пенсії, оплатити комунальні послуги.

«Їм зручно працювати із листоношами, які приносять пенсію додому та одразу дають квитанцію про оплату. Крім того, у поштарів можна було придбати друковану періодику тощо, - йдеться в зверненні. - Дуже прикро, що «Укрпошта» вирішила закрити відділення у селах, де менше 1 200 жителів, посилаючись на те, що платежі можна здійснювати через Інтернет. Справа у тому, що старші люди не вміють користуватися Інтернетом, він не скрізь є і не всі пенсіонери мають сучасні мобільні телефони із можливістю завантажувати додатки. Крім цього, жителі віддалених і малочисельних населених пунктів – це, переважно, люди віком понад 60 років. Багато з них мають проблеми зі здоров’ям, не можуть самостійно пересуватися або не мають можливості дістатися до автівки «Укрпошти», котра приїжджатиме в село на кілька годин двічі на тиждень. Банкоматів в селах немає, а у магазинах розрахунок здійснюється готівкою».

Під час обговорення проєкту звернення, деякі депутати говорили про те, що таку реформу потрібно доопрацювати, щоб в селах все одно були листоноші, які могли б донести газети та пенсії.

«Люди обурені, листоноші занепокоєні, адже нововведення призведе до скорочення працівників пошти та погіршення якості надання послуг жителям населених пунктів територіальних громад Хмельницької області. Ми, депутати Хмельницької обласної ради, не можемо залишитися осторонь цієї проблеми, тому звертаємося до Президента України та Голови Верховної ради України про недопущення закриття стаціонарних поштових відділень «Укрпошти», - такими словами завершується звернення депутатів Хмельницької облради.

Читайте також: Тариф на доставку газу змінили: скільки платитимуть мешканці Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую