ye-logo.v1.2

«Бліцкриг» обласної ради

Політика 3772
Перед сесію голова облдержадміністрації Василь Ядуха (праворуч) щось емоційно пояснював заступнику голови облради Василю Осадчому.
Перед сесію голова облдержадміністрації Василь Ядуха (праворуч) щось емоційно пояснював заступнику голови облради Василю Осадчому. . Фото: Володимира ХОЛОДА

На п’ятому черговому зібранні депутатам вистачило менше двох годин, щоб прийняти майже чотири десятки рішень

Безумовно, швидкою війною сесію, яка відбулася п'ятого серпня, важко назвати, але все таки вона відбулася блискавично. Дехто з депутатів пишався тим, що ця сесія показова – комісії добре попрацювали, а тому й швидко завершили зібрання. А дехто, навпаки, нарікав на таку швидкість. Мовляв, все робиться для того, щоб журналісти, які, як правило, на комісії не ходять, не дізналися зайвого під час самої сесії…

«Зелене світло» для Дунаєвець та сільських медиків

Депутати облради прийняли рішення «Про погодження зміни меж адміністративно-територіального утворення – міста Дунаївці Дунаєвецької міської ради Дунаєвецького району Хмельницької області». У ньому, зокрема, передбачено подати клопотання перед Верховною Радою України щодо зміни меж міста, збільшивши територію міста на 614,77 гектарів суміжних земель, і затвердити територію міста Дунаївці загальною площею 1303,6 гектари та встановити межі міста згідно з проектом землеустрою. Отже, Дунаївці в майбутньому стануть більшими. Коли? Питання вже до Верховної Ради.

Погодилися депутати й з запропонованою «Обласною програмою забезпечення медичних закладів області кадрами, особливо у сільській місцевості, на 2011 – 2015 роки». В ній, зокрема, передбачене надання житла медпрацівникам фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів. Щоправда, не багато. Зокрема, цього року запланували дати сім квартир, на які витратять 102 тисячі гривень. А ось лікарям сільських лікарських амбулаторій та районних лікарень у програмі «застовпили» 14 квартир на суму 1,7 мільйона гривень. Єдине «але» - фінансувати ці заходи мають місцеві бюджети, а не обласні. Тому, мабуть, не варто раніше часу радіти, оскільки міські та районні калитки не такі вже й багаті, і на медиків там можуть не знайтися необхідні кошти.

«Піаніст» власної кнопки

Якщо у Верховній Раді прийнято голосувати за себе та за «того брата», то в обласній теж іноді трапляються дива. Голова фракції «Батьківщина» Віктор Адамський під час запису на виступ тричі, як сам стверджує, тиснув на кнопку, але його прізвище так і не висвітилося на інформаційному табло. Депутат хотів виголосити заяву проти політичних репресій в Україні (на той момент Юлію Тимошенко ще не заарештували). Але зробити йому це не вдалося лише через те, що комп’ютер ніби не зафіксував, як той тиснув на кнопку. «Я не можу сказати, що це було зроблено свідомо, - вже після сесії зауважив Віктор Романович. – Але таке сталося вперше. До цього, коли питання не були політичними, комп’ютер фіксував моє бажання виступи, а тут чомусь ні. Біля мене сиділи колеги по фракції, які бачили, що я тричі натиснув на кнопку!»

Комп’ютер комп’ютером, а регламент понад усе! Принаймні, так має бути. «Коли я підняв руку, за регламентом головуючий повинен був надати мені слово, оскільки я - голова фракції, - нехай і опозиційної», - каже Віктор Адамський. Слова Віктору Романовичу не надали, бо, як зазначив голова обласної ради Микола Дерикот, «той не записався».

Без політики

«Будемо намагатися завжди так швидко працювати, ретельніше розглянувши всі питання на комісіях», - заявив голова облради Микола Дерикот. А також наче натякнув, що рада – це не політичне поле бою, оскільки на сесії прийняли звернення, яке ініціювала «Свобода». Обласна рада звернулася до Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби геології та надр України, щоб ті розтлумачили термін «цілісний майновий комплекс». «Якщо сьогодні люди купують комплекси, а потім не можемо зрозуміти, яку їм землю відвести, і «Свобода» виступає із зверненням, щоб нам розтлумачили, то чому б нам не підтримати? Ми на теренах області маємо конструктивно вирішувати всі питання», - підсумував Микола Васильович.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую