ye-logo.v1.2

Кабмін погодив призначення голови Хмельницької ОДА

Політика 2427
З січня 2021 року Сергій Тюрін був першим заступником начальника голови Хмельницької ОВА
З січня 2021 року Сергій Тюрін був першим заступником начальника голови Хмельницької ОВА. Фото: Хмельницька ОВА

Хмельниччина залишалася без начальника обласної адміністрації майже рік.

Сьогодні, 16 лютого, Кабінет Міністрів погодив кандидатуру Сергія Тюріна на посаду голови Хмельницької обласної державної (військової) адміністрації, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

З січня 2021 року Сергій Тюрін був першим заступником начальника голови Хмельницької ОВА. У березні 2023 року на нього також поклали тимчасове виконання обов'язків керівника адміністрації. Це, зокрема, було пов'язано зі звільненням Сергія Гамалія.

Без начальника обласної адміністрації Хмельниччина залишалася майже рік. Попереднього голову Хмельницької ОВА Сергія Гамалія звільнили у березні 2023-го після поширення у мережі інформації про те, що поліція зупинила його за кермом напідпитку і склала за цим фактом адмінпротокол. Але в червні суд дійшов до висновку, що в матеріалах справи відсутні будь-які належні та допустимі докази вини Гамалія у вчиненні адміністративного правопорушення. У зв'язку з цим провадження у справі закрили.

Нагадаємо, 31 березня 2023 року Сергій Тюрін подав декларацію за 2022 рік. Відповідно до неї, річна зарплатня першого заступника голови ОВА склала 554 тисяч 790 гривень. У середньому на місяць це дорівнює 46 тисяч 166 гривень.

Нерухомого майна у його власності не було, а проживав тоді перший заступник начальника Хмельницької ОВА в орендованій квартирі площею 54,1 квадратного метра. Також, за декларацією, він не володів транспортними засобами, однак мав інше цінне рухоме майно. Це старовинна ікона із зображенням Ісуса Христа, жіночий золотий годинник-браслет та золотий браслет з дорогоцінним камінням. Вартість предметів у декларації не зазначена.

Зауважимо, що після погодоження Кабміном кандидатури Сергія Тюріна, відповідний указ про призначення має підписати президент України.  

Читайте також: Хмельничанина викрили на спробі перетнути кордон за підробленим паспортом громадянина Італії

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую