ye-logo.v1.2

Справа за матеріалами НАЗК: міського голову Кам'янця-Подільського оштрафували

Політика 578
7 березня відбулося судове засідання, на якому розглянули матеріали справи
7 березня відбулося судове засідання, на якому розглянули матеріали справи. Фото: vdalo.info

10 березня Михайло Посітко заявив, що має намір оскаржувати рішення.

Національне агентство з запобігання корупції оприлюднило звіт за березень, в якому прозвітувало не лише про складені протоколи, а й про судові рішення за матеріалами НАЗК. Згідно з цими даними, на міського голову Кам'янець-Подільського Михайла Посітка все ж накладено штраф у 6 800 гривень за зловживання, пов'язані з конфліктом інтересів.

Нагадаємо, слідчі НАЗК склали на Михайла Посітка протокол за те, що на одній із сесій міськради посадовець брав участь в голосуванні щодо призначення на посаду секретаря міськради кандидатури Ірини Шелепницької. У антикорупційному відомстві це кваліфікували як «конфлікт інтересів», оскільки у 2020 році жінка робила добровільні внески до виборчого фонду Посітка під час виборів кам'янець-подільського міського голови.

7 березня відбулося судове засідання, на якому розглянули матеріали справи. Михайла Посітка визнали винним у правопорушенні, передбаченому частинами 1,2 статті 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення. Йому призначили штраф у розмірі 6 800 гривень.

10 березня Михайло Посітко заявив, що має намір оскаржувати рішення. Однак, судячи зі звіту НАЗК, постанова суду першої інстанції була остаточною.

ОНОВЛЕНО

Михайло Посітко все ж подав апеляцію. Утім, згідно з постановою Хмельницького апеляційного суду від 15 квітня, рішення суду першої інстанції залишили без змін.  

Читайте також: Як нардепи від Хмельниччини голосували за закон про мобілізацію

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую