ye-logo.v1.2

“Навіть у часи Кучми такого тиску з боку влади не було”, -

Політика 3018
Фото: Євгенія Дорофєєва

каже народний депутат від БЮТ Василь Кравчук, коментуючи вихід депутатів з фракції “Батьківщина” у місцевих радах.

Голова Хмельницької обласної організації “Батьківщина” зустрівся з представниками обласних засобів масової інформації (ЗМІ), щоб висловити свою думку про вихід однопартійців з лав “Батьківщини”. На думку народного депутата, всі випадки написання депутатами які потрапили до місцевих рад під прапорами партії Юлії Тимошенко, заяв на вихід є результатом тиску на них з боку влади.
“Ще у часи Кучми, коли я був керівником сільськогосподарського підприємства у Теофіпольському районі, не відчував жодних утисків з боку тодішньої влади, незважаючи дивлячись на усі свої опозиційні політичні переконання. Тоді ніхто не заважав мені займатися підприємницькою діяльністю та політикою. Нині влада не зважє ані на соціальний статус, ані на сімейне становище і вік, ані на заслуги людини перед українською спільнотою”, - каже Василь Петрович. Зокрема, нардеп навів приклад Старокостянтинівської районної ради, де за його словами, під прес влади потрапили депутати-бюджетники райради з фракції “Батьківщина”, які написали заяви про вихід з фракції. “ Це сільські освітяни, працівники лікувальних та державних установ, - розповідає пан Кравчук. - Ми провели з кожним з них окрему бесіду та з'ясували, що нашім партійцям не лише погрожували позбавити їх роботи, а й шантажували іншим негараздами”.
За словами нардепа, подібні розмови відбулися з депутатами-БЮТівцями у Хмельницькій міській раді. Щоправда, цього разу “зачепили” тих, хто займається бізнесом. Як каже Василь Петрович, чотирьох депутатів, які написали заяви про вихід з фракції на останній сесії міської ради, просто залякали. Спочатку “формальні” представники влади, а потім “провели бесіду” й офіційні керівники... А ось у обласній раді, де вісім депутатів з “Батьківщини” приєдналися до депутатської групи “Будуємо Хмельниччину разом”, яку очолює голова облдержадміністрації Василь Ядуха, пан Кравчук назвав звичайним обманом. У всякому разі, за словами народного депутата, до провладної групи однопартійці приєдналися тому, що були впевнені, що її очолить колишній заступник голови обласної ради, депутат від “Батьківщини”, Олег Хавронюк...
Резюмуючи сказане Василь Крвчук заявив, що про подальшу долю членства у фракції депутатів, які написали заяви, буде вирішено на одному з останніх засідань фракції. Та й загалом нардеп вважає, що депутати, які подали заяви про вихід із фракції, або їх відкличуть, або, “як справжні чоловіки”, складуть свої депутатські повноваження та дадуть дорогу іншим на позачергових виборах. «Сьогодні правляча партія отримала всю повноту влади на всіх рівнях і мала б продемонструвати вже хоч якісь реальні досягнення, - говорить Василь Кравчук. – Натомість щоденно як в столиці, так і на місцях, ми спостерігаємо акції протесту невдоволених громадян: від студентів – до афганців. Влада продемонструвала неспроможність вирішити проблеми, і добре розуміє, що втрачає контроль над ситуацією в країні. Відтак єдиним способом втриматися залишається тиск, залякування і шантаж”.
Спілкуючись із представниками ЗМІ, Василь Кравчук торкнувся й проекту Закону України “Про ринок земель”. “Нещодавно у органах влади було розповсюджено брошуру з питаннями та відповідями стосовно закону, що дозволить продавати українські землі. У вступному слові видання є звернення Президента України Віктора Януковича та міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка. Якщо вчитатися у ці слова, стає зрозуміло, що закон незважаючи ні на що, буде прийнято. І це факт. Ніхто нікого питати не буде - чи хочемо ми цього, а усі ці обговорювання - звичайне замилювання очей”, - підкреслив пан Кравчук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую