ye-logo.v1.2

Ветерани вимагають відкликання депутата від ВО «Свобода»

Політика 3279

У Кам’янці розгорівся конфлікт між ветеранською організацією міста та представниками ВО «Свобода».

Причиною цього став виступ депутата міської ради Віктора Притуляка щодо нагородження відзнакою «Честь і шана» представників міської організації ветеранів. Тоді Віктор Григорович сказав, що влада утримує цих людей біля себе як «цепних псів».
Таке порівняння дуже обурило людей похилого віку. Свою відповідь на цю репліку вони розмістили у місцевих ЗМІ.
10 лютого перед початком пленарного засідання позачергової сесії міської ради представники ветеранської організації звернулися до народних обранців з гнівним виступом, який зачитала Надія Підскоцька.
Ветеранів війни та праці дуже обурює таке ставлення до них «свободівців», які незаслужено ображають людей, які заслуговують шани та поваги. У виступі йшлося: «Ми не маємо права забувати про тих, хто піднімав прапор Перемоги, відбудовував країну після фашистської розрухи, забезпечував мирне небо. Ветерани не заслуговують на приниження та зневагу».
Також неодноразово йшлося про те, що громадськість має засудити такий виступ депутата і подумати над тим, кому вона довіряє представляти свої інтереси. Представники ветеранської організації вимагають відкликати народного обранця.
Міський голова Михайло Сімашкевич сказав, що вже дав доручення депутатській комісії з питань етики розглянути це питання.
Своє слово у цьому скандалі сказав і депутат обласної ради Сергій Ведерніков, який висловив готовність викликати Віктора Притуляка на дуель.
Віктор Григорович погодився, але проти такого розвитку подій виступив Михайло Сімашкевич. 

Джерело novini.net.ua

Коментарі:

Цемент 13.02.2012 21:19

такі бутафорні "ветерани", які просиділи в штабах і грілися в теплих коридорах і кабінетах і ніколи не бачили живого ворога, сьогодні знову живуть припіваючи. мій дід, який дійшов до Берліну ніколи не підримував цю бутафорію і називав це все танцями на кістках тих, хто воював на фронтах, а не сидів в кабінетах. дивно, але з року в рік ветеранів не стає менше, наймолодшому ж учаснику ІІ світової вже мало б бути 84-85 років.

Ярослав Братенко 13.02.2012 15:24

ВО "СВОБОДА" прокоментувала цю, штучно надуту міською владою новину з метою дискредитації опозиційних до влади партії регіонів у Кам'янці депутатів "Свободи". Притуляк (кандидат наук) в ході попередньої сесії під час розгляду рішення про нагородження відзнакою міського голови згаданого новоспеченого "ветерана" Леонтія Рогаля. Тоді Віктор Притуляк зауважив, що вбачає у нагородженні загравання міської влади на національній пам'яті. Він також намагався з'ясувати критерії відбору осіб, поданих для нагородження. Важко зрозуміти чому не відзначаються люди, які дійсно пройшли фронти другої світової війни, брали участь у бойових діях, є реальними ветеранами, а не просто вірою і правдою служать міській владі. У Кам'янці-Подільському багато людей, які дійсно своїм життям, боротьбою заслуговують на відзнаки, шану та честь від нащадків, але влада нагороджує тих, хто їй вигідний і немає жодного відношення до Другої світової війни. Примітно, що згаданий Леонтій Рогаль є членом виконавчого комітету Кам'янець-Подільській міської ради, має спеціально виділене приміщення у міськвиконокомі, тому вірою і правдою служить міській владі. Доцільно звернути увагу на те, що "новоспечений" ветеран немає жодного відношення до подій Другої світової війни. Він народився в 1934 році в Росії. Працював на високій посаді у Міністерстві оборони СРСР. Тепер став "ветераном".

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую