ye-logo.v1.2

На Хмельниччині пройшов Марш захисту українців

Політика 3401

Акція у Деражні, спрямована на захист інтересів та прав місцевої громади, стала відповіддю на спроби місцевих сатрапів режиму Януковича переслідувати депутатів від "Свободи" та перешкоджати їхній діяльності, грабувати людей.

 17 лютого 2012 року Деражнянська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" організувала черговий Марш захисту українців. Подібні акції "Свобода" проводить регулярно там, де влада зі своїми прислужниками нехтує правами українців, переслідує патріотів, грабує людей. Марші захисту вже відбулися у Старій Синяві, Шепетівці, Славуті, Городку, Кам'янці-Подільському, Волочиську, Хмельницькому.

Фракція "Свободи" у Деражнянській районній раді, депутати сільських рад постійно стоять на захисті інтересів мешканців Деражнянщини. Депутат-свободівець Микола Козюк неодноразово виступав проти розкрадання земельних та майнових паїв, розкрадання комунального майна. Разом із сільським головою він перешкоджав незаконному вирубуванню лісу особами, яких покривала влада та депутати від Партії регіонів.

Дії в інтересах місцевої громади викликали спротив з боку влади, вона намагалася влаштувати судилище проти свободівця. Натомість контролюючі органи не реагують на постійні запити і звернення про порушення законодавства, вирубування лісів, розкрадання майна громади.

Свободівці також виступили проти чергового штучного зниження закупівельних цін на молоко. У зимову пору, коли надої молока падають, а жирність молочної сировини навпаки зростає, у багатьох районах области зафіксовано різке зниження закупівельної ціни – до 2 гривень за літр. Закупівельники безпідставно, на власний розсуд, ігноруючи інтереси селян, учергове штучно занизили ціни, аби отримувати надприбутки на важкій щоденній праці людей. Різко впали ціни і на Деражнянщині, де заготівельником молока є депутат Хмельницької обласної ради від партії регіонів Валерій Яглінський.

Падіння ціни на молоко свободівці пов'язують зі змовою "молочної мафії" із владою. Примітно, що ціни на молоко різко пішли вниз після візиту на Хмельниччину Прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Під час відвідин области Микола Азаров був і на молочному підприємстві та мав зустріч із власниками молокозаводів з Партії регіонів.

Хмельницька "Свобода" неодноразово наголошувала: обласна влада на чолі з головою ОДА Василем Ядухою покриває "молочну мафію", наживає капітали на важкій щоденній праці селян. Будучи депутатами рад різних рівнів від Партії регіонів та її сателітів, відчуваючи безконтрольність та повну підтримку влади, заготівельники ведуть свою цінову політику у молочній галузі, спрямовану на знищення молочного скотарства. Їхня мета – надприбутки. Інтереси ж українського селянина нікого не цікавлять.

Стурбований активністю місцевої громади, яка протестувала проти зниження ціни на молоко та пішла Маршем до молокозаводу, регіонал Валерій Яглінський зупинив підприємство і вигнав на вулицю в лютий мороз його працівників. Цілком зрозуміло, що влада та заготівельники молока найбільше бояться активності та згуртування людей навколо захисту свої інтересів та прав. Зокрема, після бойкоту "молочної мафії", який відбувся у червні 2011 року закупівельна ціна стрімко піша вгору. Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликає людей об'єднатися і захистити свої інтереси.

Хмельницькі націоналісти наполягають на негайному втручанні обласної ради як представницького органу в ситуацію. Інакше люди знову вдадуться до повного бойкоту заготівельників. Необхідно змусити "молочну мафію" встановити адекватні ринкові ціни на молоко.

ВО "Свобода" наполягає на негайному укладенні договорів селян із заготівельниками з обов'язковим пунктом про мінімальну ціну.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую