ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили «Вікно в Америку»

Політика 2439

В Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.Островського відбулось офіційне відкриття послом США в Україні Джоном Френсісом Теффтом інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку».

Центр відкритий за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні і його основна місія полягає в сприянні взаєморозумінню між США і Україною та забезпечення рівноправного доступу до інформації через книги, програми та інші ресурси усім громадянам.  Присутня на урочистому відкритті заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Лілія Бернадська привітала всіх з цією знаковою подією в житті хмельничан. 
«Я переконана, що для жителів області культурні програми посольства США подарують нові можливості, підвищать освітній, культурний, правовий рівень. Для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування це ще один шанс зробити відкритими та прозорими процеси прийняття управлінських рішень з найбільш важливих питань. Обласна державна адміністрація докладає максимум зусиль, аби в публічних бібліотеках діяли Інтернет -центри, аби молодь мала можливість вивчати таку потрібну в сучасному світі англійську мову»,- зазначила Лілія Віталіївна.
Центр «Вікно в Америку» можна по праву назвати інформаційним центром США в Хмельницькому. Він є одним із 29 діючих по Україні. Близько тисячі книг з історії, економіки, культури, права і Конституції США, адресні книги та довідкова література по промисловим та торговим фірмам та асоціаціям Америки, методичні посібники для викладачів англійської мови, підручники з вивчення англійської, словники, енциклопедичні видання як в книжковому так і в електронному варіанті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Делегація посольства США в Україні відвідала Хмельницький
Крім того відвідувачі Центру мають можливість безкоштовно користуватися Інтернетом та отримувати будь-яку необхідну їм інформацію, працювати з аудіо касетами та компакт-дисками, ознайомитися з американськими періодичними виданнями, передивлятися художні та документальні кінострічки мовою оригіналу.
«Я бачив багато «вікон в Америку», але можу з впевненістю сказати, що Хмельницький центр є одним з тих, що розвинулись найшвидше», - зазначив Посол. 
Працівники Інформаційно-ресурсного Центру «Вікно в Америку» впевнені, що він стане справжнім центром дружби між Сполученими Штатами та Україною і допоможе нашим народам краще пізнати один одного. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую