emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Грудня 2011 Прес-центр ПЕТ 1578

Нещодавно у тренінг-центрі Подільського екологічного товариства відбулося чергове засідання клубу «Інваправо». На засіданні було присутнє керівництво Товариства, команда проекту «Інваправо» – школа Перемін», слухачі першої та другої шкіл.
На початку засідання голова Товариства Валерій Дацьков урочисто вручив іменні сертифікати про закінчення курсу навчання «Інваправо» – школа перемін» слухачам першої школи з побажанням достойного застосування набутих знань та досвіду в подальшій діяльності.
«Школа уже двічі проводилася у нашому місті, – зазначив заступник голови Товариства, керівник проекту «Інваправо» – школа Перемін» Руслан Білик, – і зацікавленість до неї не зменшується, а навпаки зростає, а сам проект успішно триває і набирає обертів, виявляє нових вірних друзів і активних прибічників, і не лише серед інвалідів».
На зібранні, учасники проекту обговорили поточні проблеми та позитивні зрушення у дотриманні їх прав, підвели підсумки щодо проведення адвокаційних кампаній із захисту прав інвалідів у місті Хмельницькому, а також розглянули стан виконання запитів слухачів шкіл до міських органів виконавчої влади.
Втілюючи рішення попереднього клубу із запровадження постійно діючого кіноклубу, після урочистостей та робочої частини, учасники зібрання мали можливість переглянути і обговорити мотиваційний кінофільм «Діти-інваліди – таланти». Фільм про В.Тетеріна, який є організатором і керівником некомерційного благодійного фонду «Світ мистецтва». Метою діяльності фонду є «соціальна адаптація музично обдарованих дітей і молоді з проблемами в розвитку, дітей-сиріт і їх однолітків з обмеженими можливостями здоров'я». Працівники фонду ведуть пошук талановитих дітей-інвалідів, навчають їх музиці, організовують для них концерти за участю світових зірок. Відігравши концерт, діти знають, що буде і другий концерт, і третій, і у Ватикані, і у англійської королеви, і з Домінго, і з Бартолі. Нарешті ці діти знають, що їх не кинуть. Вони щасливі - генії уважні, а «государі» добрі і щирі.
«По – перше мені сподобалась дружня атмосфера, в якій ми працювали, по – друге, мені сподобалось все, що відбувалось на наших тренінгах! Вразило небайдуже ставлення тренерів до здавалося б зовсім чужих людей, тобто нас (учасників навчання). Мене здивував такий факт, що такий захід опинився напрочуд серйозним та таким, що приносить результати. Повторюсь, що надалі маю бажання приймати участь в роботі клубу «Інваправо». Це від щирого серця!», – емоційно розповідає Катерина Карпюк – слухачка першої школи «Інваправо - Школа Перемін», учасниця засідання.
Наразі проект триває і вже з 21 по 23 грудня, завдяки підтримці Проекту Програми розвитку ООН «Розвиток громадянського суспільства», проходитиме наступна школа, будуть навчатися нові активісти, будуть обговорюватися нові проблеми і знаходитися нові шляхи їх подолання.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо