emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
20 Грудня 2011 Л. Чумак, О. Лиса 935

15 грудня у Палаці культури м. Славута (Хмельницька область) проводилася науково-практична конференція «Екологія Малополіського Погориння в умовах зростаючого антропогенного впливу». Захід такого спрямування вперше відбувся у зоні спостереження Хмельницької АЕС.
Конференція проводилася за ініціативи та підтримки ВП «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом», Українського ядерного товариства, Хмельницької атомної електростанції, Асоціації 30-кілометрової зони ХАЕС, міського голови м. Славута, Національного науково-природничого музею НАН України (м. Київ), Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, Міського краєзнавчого музею (м. Нетішин), Управління освіти Славутської міської ради.
Розпочалося пленарне засідання із привітань членів президії, адресованих учасникам конференції. Звернувся до присутніх міський голова м. Славута, голова оргкомітету з проведення конференції Василь Сидор:
- Приємно, що у Славуті сьогодні зібралися справжні професіонали, знавці своєї справи, які поділяться з нами актуальними для нашого регіону дослідженнями. Для славутської громади важливо знати в якому екологічному середовищі вона живе та в якому зростатимуть її діти. Тому сподіваюсь на результативну подальшу співпрацю.
Приєдналися до вітань віце-президент Українського ядерного товариства Володимир Коровкін, завідувач Ботанічного музею Національного науково-природничого музею НАН України, член оргкомітету, модератор Конференції Валерій Новосад. Від імені генерального директора Хмельницької АЕС Миколи Панащенка привітав учасників конференції заступник ВП «Хмельницька ХАЕС» з кадрів і соціального розвитку Віктор Демидюк. Крім того, на адресу Конференції надійшло вітання від члена оргкомітету, виконавчого секретаря Українського ядерного товариства Сергія Барбашова.
Під час пленарного засідання до уваги учасників конференції було представлено дев’ять різнопланових виступів: Василь Сидор підготував доповідь на тему «Збереження довкілля та ощадливе природокористування - пріоритетне завдання громади міста Славута»; із темою «Фітобіота Малополіського Погориння в умовах зростаючого антропогенного впливу» ознайомив присутніх Валерій Новосад; на соціально-економічний розвиток регіонів розміщення об’єктів ядерної енергетики, як фактору посилення екологічної безпеки, звернув увагу директор Центру взаємодії з органами державної влади та ОРЕ-радник президента ДП НАЕК «Енергоатом» Костянтин Запайщиков. Змістовною також була доповідь заступника голови Подільського екологічного товариства Руслана Білика щодо ролі громадськості в охоронні та збереженні біологічного і ландшафтного різноманіття Малополіського Погориння. Із зацікавленостю слухали присутні виступ Віце-президента Українського ядерного товариства, легенди атомної енергетики країни Володимира Коровкіна на тему: «Рівненська АЕС та навколишнє середовище». Денис Зенюк, начальник відділу технічного планування ВП «АПІ» ДП НАЕК «Енергоатом» виступив із темою «Забезпечення безпеки енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС»; Дмитро Ширин, провідний інженер з екології ПАТ КІЕП доповів про оцінку впливу на навколишнє середовище техногенної діяльності будівництва енергоблоків № 3, № 4 ХАЕС. Про пріоритетні напрямки дослідження та природоохоронні заходи щодо збереження фіто- і флоро різноманіття в зонах впливу енергокомплексів доповіла Любов Крицька, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Ботанічного музею Національного науково-природничого музею НАН України. Григорій Коваленко, доктор фізико-математичних наук, професор, начальник відділу Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем (м. Харків) виступив з ґрунтовною доповіддю щодо впливу природних і техногенних радіаційних джерел на навколишнє природне середовище та населення України.
Після закінчення пленарного засідання розпочалася робота по секціям, присвячених темам: «Біотичне різноманіття та його охорона», «Вплив енергетичних підприємств на навколишнє середовище», «Роль екологічного виховання, пропаганда збереження довкілля, екологічний туризм та краєзнавчі дослідження». Найцікавіші доповіді Конференції увійшли до науково-популярного збірника, який, переконані, буде цікавим широкому колу читачів.
По закінченню науково-практичної конференції відбулася урочиста церемонія нагородження учасників ряду конкурсів та екологічних акцій. Від імені ВП «Атомпроектінжиніринг» та секретаріату Українського ядерного товариства цінні призи та дипломи були вручені талановитим представникам молодого покоління різних населених пунктів регіону.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо