emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Лютого 2012 Віктор Гриб 1617

Останнім часом у нашому місті набрало обертів переведення жилих приміщень у нежилі, особливо на перших поверхах житлових будинків.
Всі ці дії, фактично підтримуються владними структурами у тому числі і місцевими.
Але згідно, Стаття 8. Житлового кодексу України.
Статтею 8 визначається порядок переведення жилих будинків і жилих приміщень у нежилі.
Переведення придатних для проживання жилих будинків і жилих приміщень у будинках державного і громадського житлового фонду в нежилі, як правило, не допускається.
І лише непридатні для проживання жилі будинки і жилі приміщення переобладнуються для використання в інших цілях або такі будинки зносяться за рішенням виконавчого комітету обласної, міської ради.
А непридатні для проживання жилі приміщення в будинках житлово-будівельних кооперативів може бути переобладнано в нежилі за рішенням загальних зборів членів кооперативу, затвердженим виконавчим комітетом обласної, міської ради.

Законодавство України не передбачає окремої норми про порядок переведення приватизованої квартири з жилого фонду.
Статтею 12 Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" від 19.06.92 року N 2482-XII визначено, що власник приватизованого житла має право розпорядитися квартирою (будинком) на свій розсуд: продати, подарувати, заповісти, здати в оренду, обміняти, закласти, укладати інші угоди, не заборонені законом. Порядок здійснення цих прав власником житла регулюється цивільним законодавством України.
За необхідності може бути здійснене переведення приміщення у нежиле на термін дії договору оренди або постійно у порядку, встановленому законодавством (частина 2 стаття 26 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" від 29.11.2001 року N 2866-III).
Хотілось би відмітити те, що передача в оренду жилого чи нежилого приміщення для ведення господарської, підприємницької та іншої діяльності не допускається, якщо це буде суперечити інтересам або обмежувати права інших власників (користувачів) приміщень.
Виходячи з вищевикладеного, порядок виключення приватизованої квартири з жилого фонду регулюються статтями 7, 8 Житлового Кодексу України від 30.06.83 року N 5464-X.
Тож виходячи з вище викладено виникають питання:
Невже у нашому місті вирішені всі проблеми по наданню житла, що міська влада дозволяє і фактично потакає виведенню житлового фонду в нежитлові приміщення?
На усіх трибунах вона наголошує: Цього року, чи цього місяця введено стільки –то квадратних метрів житла! А чи легше загалом для жителів міста стало жити від того, адже переведення з житлового фонду в нежитловий ніхто з влади не афішує!
Ніхто не афішує і того скільки той чи інший посадовець отримав відкату за переведення житлового фонду в нежитловий.
Ніхто не афішує що переведенням житлових приміщень в житлових будинках порушуються права всіх власників житла у багатоквартирному будинку на ту земельну ділянку, якою по праву мають користуватись всі мешканці того чи іншого жилого будинку!
Виходить те, що у нас в місті існує велика проблема у жилому фонді збільшується кількість житла непридатного для проживання , чому це виходить?
Тож хотілось би отримати відповідь від владних структур на вказані вище проблеми, які стосуються більшості жителів багатоквартирних будинків та й жителів міста, чиї інтереси захищає місцева влада.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо