emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
УВАГА! Повідомлення ще не промодеровано адміністратором!
25 Травня 2012 Олександр Войнарський 1100

Вшанували пам'ять...

У третю неділю травня щорічно весь світ відзначає День пам'яті людей, які померли від СНІДу.
ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ" спільно з Глобальною системою взаємодопомоги "МММ 2011" та своїми партнерами вшанували память людей, які померли від цієї хвороби. Різноманітні заходи пройшли по всій Україні, зокрема і у Подільському регіоні.
Розпочався памятний день 22 травня з гуманітарної допомоги МММмівців разом з представниками благодійної організації Обласному центру профілактики та боротьби зі СНІДом. Для ВІЛ позитивних дорослих та діток вони подарували солодощі та інші продукти харчування, а також засоби особистої гігієни.
А ввечері, у центрі міста Хмельницького, цього ж дня, відбулась молодіжна вулична акція за участю місцевих рок-гуртів. На заході всі присутні мали можливість пройти анонімне тестування на наявність в організмі ВІЛ інфекції. Всього бажаючих перевірити себе виявилось 60 людей.
Головною метою акції було не тільки вшанування пямяті померлих, а й нагадати живим про те, що потрібно бути толерантним до всіх, особливо до хворих, та вести здоровий спосіб життя.
"Краще попередити хворобу ніж її потім лікувати, - стверджує голова правління Хмельницького відділення ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ" Сніжана Стрілець,- адже на перших стадіях можна припинити розвиток хвороби, та зробити життя окремої людини кращим. Потрібно пам'ятати, що життя не завершується тоді, коли людина ВІЛ інфікована! Лиш починається новий етап у якому також можна радіти і бути щасливим!"
При проведенні подібних акцій, стверджують організатори, як правило не вистачає коштів. Завжди існує проблема недофінансування.
"Добре, що сьогодні нам допомигла у проведенні цього заходу система "МММ 2011", - розповідає Сніжана Стрілець, - адже без них мабуть би ми не справилися. Спочатку переговорів наша організація не хотіла приймати від МММмівців будь яку допомогу. Адже ми думали, що це якась махінація.
А коли вже безпосередньо поспілкувалися з ними, то зрозуміли, що представники глобальної каси взаємодопомоги прагнуть робити лиш добро. У цьому наші інтереси зійшлися і ми організували цей захід."
На завершення всі присутні могли насолодитися фаєр-шоу від молодого та креативного колективу.
За статистикою кожного дня в Україні зявляються чотири нових ВІЛ позитивних людини. За даними на 1 травня 2012 року всього проживають в Хмельницькій області 1934 людини, яких спіткала доля з цією страшною хворобою. Це дуже жахлива картина.Проведення подібних заходів є необхідністю, адже потрібно завжди нагадувати українцям про те, що ВІЛ-СНІД прогресує і з ним потрібно боротися.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.34
39.37
42.56
42.57

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо